Kategori:

Frokost

Kategori:

Frokost

Slik lager du havregrøt - oppskrift

Havregrøt er næringsrikt og godt, og gir deg en skikkelig god start på dagen!

En god havregrøt med bær og annen topping etter ønske gir en skikkelig start på dagen. Foto: Kokken og konditoren

Havregrøt kan spises både varm og kald og kan mikses med masse godt som bær, nøtter og annet digg.

Her får du oppskrift på hvordan du lager havregrøt. En versjon som kokes i gryta og en versjon som lages i mikrobølgeovn.

For visste du at det går kjempegreit å lage havregrøt i mikroen? Det er like raskt som det er enkelt.

Havregrøt i gryte

Tilagningstid

5

Porsjoner

4 stk

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

  1. Ha alt oppi en liten gryte og kok opp samtidig som du rører godt.
  2. Skru så ned temperaturen slik at det bare små bobler.
  3. Rør til det tykner seg litt og hell opp i skåler.
Vi har ikke tatt med sukker i oppskriften, men du kan ha i sukker eller honning om du ønsker. Det er også veldig god å ha på nøtter, bær, rosiner eller annen topping.

Havregrøt i mikroen

Tilagningstid

3

Porsjoner

1 skål

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 40 gr lettkokte havregryn
  • 60 gr melk
  • 70 gr vann
  • litt salt

Slik gjør du

  1. Ha alt oppi en skål (som ikke er i metall) og rør lett sammen.
  2. Dekk den tett med plastfolie.
  3. Varm den i mikroen i 1 minutt og ta den så ut.
  4. Ta forsiktig av plastfolien så du ikke brenner deg. Rør litt.
Vi har ikke tatt med sukker i oppskriften, men du kan ha i sukker eller honning om du ønsker. Det er også veldig god å ha på nøtter, bær, rosiner eller annen topping.