Smoothie bowl – 3 deilige oppskrifter

Smoothie-skåler i tre varianter: grønn, rosa og gul
Smoothie-skåler i tre varianter. Foto: Familiematbloggen

Hvis du reduserer væskeinnholdet i en smoothie får du en nydelig smoothie bowl som kan spises med skje, og toppes med alt det beste de små kan tenke seg. Her er 3 barnefavoritter.

Smoothier med frukt, grønnsaker eller bær er en perfekt måte å få i de små masse sunt som de vanligvis ikke spiser.  De kan varieres i det uendelige, og tilpasses husets medlemmer og situasjoner. Ved å tilsette bl.a. mer havregryn i smoothien på morgenen, blir den straks mer næringsrik, og hvis du tilsetter litt ekstra søtning som honning eller lønnesirup får du straks en nydelig og sunn hverdagsdessert.

Fordelen med smoothie-skåler er at de kan spises med skje og toppes med alt det barna liker aller best.
Fordelen med smoothie-skåler er at de kan spises med skje og toppes med alt det barna liker aller best.

Å lage smoothie er gøy for de små å være med på. De kan skrelle bananer, bryte dem opp i små biter og legge i egen skål. De blir også veldig fornøyd med å få oppgaven med å vaske og skylle grønnsaker, og selvfølgelig får de trykke på knappen på blenderen når alle ingrediensene er på plass!

Hell over innholdet i skåler og la barna pynte sin egen smoothie-skål med ekstra frukt, bær, nøtter, havregryn eller granola.  Husets minste kokker har dermed selv sørget for et nydelig måltid som passer perfekt både til frokost, mellommåltider eller kveldsmat.

LagreLagre

Rød smoothie-bowl

Har du kresne barn? Da må du teste denne varianten først. De aller fleste barn liker denne friske og gode smoothien som består av røde bær og yoghurt.

Rød smoothie-bowl
Rød smoothie-bowl

LagreLagre

Smoothie bowl – 3 deilige oppskrifter
  • Tid: 5 min

  • Porsjoner: 1 smoothie bowl

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Rød smoothie-bowl

  • 150 gram frosne bringebær
  • 2 ss havregryn
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 banan
  • 3 ss yoghurt naturell
  • eplejuice til ønsket konsistens

Slik gjør du

  1. Ha ingrediensene til smoothie-skålen i en blender og kjør sammen til en jevn konsistens.
  2. Ha den så over i en skål / bolle.
  3. Topp smoothien med friske jordbær, bringebær og granola.

Grønn Smoothie-bowl

Det er mulig de små kan bli litt skeptiske til den friske spinaten på toppen, men hvis du først får lurt dem til å smake, kommer de garantert til å like denne irrgrønne og friske varianten med blant annet kiwi, banan og eple.

LagreLagre

Smoothie bowl – 3 deilige oppskrifter
  • Tid: 5 min

  • Porsjoner: 1

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 1 neve spinat
  • 1 banan
  • 2 kiwier
  • eplejuice til ønsket konsistens

Slik gjør du

  • Ha ingrediensene til smoothie-skålen i en blender og kjør sammen til en jevn konsistens.
  • Ha den så over i en skål / bolle.
  • Topp smoothien med skiver av kiwi i skiver, frisk spinat og sprø granola.

Gul Smoothie-bowl

Like frisk og god som den er gul og sunn, er denne varianten med blant annet mango, ananas og sprø granola på toppen.

Gul Smoothie-bowl
Gul Smoothie-bowl

LagreLagre

Smoothie bowl – 3 deilige oppskrifter
  • Tid: 5 min

  • Porsjoner: 1

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 dl frossen mango
  • 1 dl frossen ananas
  • 2 ss tørket kokos
  • eplejuice/appelsinjuice til ønsket konsistens

Slik gjør du

  • Ha ingrediensene til smoothie-skålen i en blender og kjør sammen til en jevn konsistens.
  • Ha den så over i en skål / bolle.
  • Topp smoothien med fersk ananas, blåbær og sprø granola.
Tips

Visste du at smoothie kan fryses? Hell den over i porsjonspakninger og ta opp på morgenen. Når det er tid for lunsj er den tint og klar for å nytes!

  • Bare--supermusli-jordbaer-og-hasselnott

    Godt på toppen

    Vår knasende sprø og gode müsli er laget helt uten tilsatt sukker, og med kun naturlige råvarer. I stedet for sukker har vi brukt naturlig gode smaker fra blant annet jordbær og hasselnøtt, og i tillegg inneholder den rikelig med fullkorn. Perfekt til frokosten eller som topping på smoothien.

Om Familiematblogg

Familiematblogg-alle

Plusstid samarbeider med Familiematblogg.
Bloggen drives av Kamilla Krogsveen og Mette Mari S. Østad.
– Vi elsker å lage god mat og har bokhyllene og nattbordet fullt av kokebøker og matblader. Etter vi begge fikk barn har vi vært innstilt på at vi skal fortsette å lage god, sunn og variert mat, men vi erfarte ganske raskt at de små ikke alltid synes det vi liker er like godt som oss. Og i og med at vi begge jobber fulltid som henholdsvis sykepleier (Mette Mari) og manusforfatter (Kamilla) – erfarer vi, som så mange andre småbarnsforeldre, at tiden ofte ikke strekker til. Men god mat – det har vi fortsatt like lyst på!

Til Plusstid velger vi ut den maten som fungerer best hjemme hos oss. Våre beste hjelpere og strengeste kritikere er barna våre og de er en stor del av familiematblogg.no. Mette Mari har de to jentene Anna Alba (5) og Hennie (2) sammen med Stein, mens Kamilla har Mattis (5) og tvillingene Agnes og Ola (født oktober 2017) sammen med Per.
Oppskriften er levert av familiematblogg.no

LagreLagre

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!