Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Eplegløgg med ingefær og kanel

Denne drikken er kjempe enkel å lage og smaker helt nydelig! Krydderet brukt varmer opp hele kroppen i høstkulden.

Eplegløgg
Ha gjerne den klassiske gløggmiksen med rosiner og mandler som tilbehør. Foto: Karoline Marberg

Når du lager gløgg er det bare å prøve seg fram med ulike krydder og mengder – her gjelder det å finne sin favorittkombinasjon! Jo lenger du lar drikken trekke, desto bedre vil kryddersmaken sette seg. Bruk helst eplejuice av god kvalitet, da blir gløggen ekstra god! 

Tid

40 min - 60 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 1 L eplejuice av god kvalitet
  • 2 kanelstenger
  • 1-2 ts nellikspiker
  • 3-4 stjerneanis
  • 1 appelsin i skiver
  • 4-5 skiver frisk ingefær
  • 1-2 ss honning (kan sløyfes)

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene, unntatt honning, i en kjele og kok forsiktig opp. La blandingen trekke på lav varme i ca. 30 minutter. Har du god tid kan du gjerne la den trekke enda lenger.

Sil bort krydder og frukt. Smak til med honning, ev. annen søtning. 

Server eplegløggen god og varm. Ha gjerne den klassiske gløggmiksen med rosiner og mandler som tilbehør.

Tips: Gløgg er ypperlig å ha med seg i en termos på tur!

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer