Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Vaniljeis med kaffe og karamellsmak

Vaniljeis, akk så mektig, god og smakfull den er.

Kaffe og karamellis er perfekt følge til sommerens festkaker! Foto: Kokken og Konditoren

Vi vil gjerne dele vår favoritt med deg. Denne herlige isen kan smakes til med kaffe og karamell, noe de voksne vil sette pris på i sommervarmen.

Isen enkel å lage, og smaker helt fortreffelig til gode kaker. Pass på at du bruker gode kaffebønner, og mørk karamell. På denne måten får isen deilig karamellsmak.

Hjemmelaget vaniljeis består av egg, fløte, sukker og vanilje. Tilsetter du kaffe og lager karamell av sukkeret får du en ny opplevelse. Foto: Kokken og Konditoren.

.

Kaffe og karamellis

Tilagningstid

30 - 45

Porsjioner

6 dl is

Nivå

Middels

Du trenger

  • 5 dl fløte
  • 65 gr sukker
  • 1/2 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplommer
  • 2 ss gode kaffebønner

Slik gjør du

  1. Lag karamell på sukkeret, den skal helst være litt mørk.
  2. Ha i fløte og vaniljestang og kok opp. Rør sammen eggeplommene.
  3. Trekk fløte miksen av varmen og pisk inn eggeplommene som du heller i, i en tynn stråle. Gi et lett oppkok men du rører konstant, ha klar en sil og en bolle og sil miksen før du setter den kjølig.
  4. Tilsett kaffebønner og la stå i kjøleskapet til den er kald, og har blitt tykk, gjerne over natten.
  5. Sil vekk kaffebønnene og kjør i ismaskin.

Håper det smaker!

En god kaffeis trenger gode kaffebønner! Foto: Kokken og Konditoren.