Skribent:
Kategori:

Dessert

Skribent:
Kategori:

Dessert

Vaffelkake med sjokoladekrem

Server denne søte og morsomme vaffelkaken neste gang dere feirer noe - den vil garantert skape glede og begeistring!

Vaffelkake med sjokoladekrem
Vaffelkake med sjokoladekrem er et søtt og smakfullt alternativ til den tradisjonelle bursdagskaken. Foto: Karoline Marberg

En enkel og morsom kake som alle lett får til, og som alltid er en slager. Skjær vaffelkaken i flere stykker eller la gjestene forsyne seg med en hel vaffelplate.

Tilagningstid

45

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 500 g havremel (ca 8.dl)
  • 120 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • 5 egg
  • 2 dl flytende margarin, ev. nøytral olje
  • 2 dl kremfløte, ev. melk
  • 4 dl vann

Sjokoladekrem:

  • 150 g nugatti air
  • 100 g philadelphia naturell
  • 50 g melis
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • Strøssel og mini-smarties

Slik gjør du

  1. Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett det våte og miks til du har en jevn, klumpfri røre. La svelle i 15-20 minutter.
  2. Stek vafler i et varmt vaffeljern og avkjøl på rist.
  3. Sjokoladekrem: Bland sammen nugatti, kremost og melis i en bolle. Pisk kremfløten stiv i en annen. Vend stivpisket krem forsiktig sammen med nugattiblandingen. Ha kremen i en sprøytepose. Legg vafler, sjokoladekrem og litt strøssel lagvis på kakefat.
Tips: For at vaffelkaken ikke skal bli for ustabil anbefales det å lage to ikke altfor høye kaker. 6-8 plater per kake funker fint!