Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Tropicana med vannmelon, mango og kiwi

Jepp, det går med mye is om sommeren. Hvorfor ikke benytte anledningen til å lage en smakfull og spennende crossover mellom smoothie og is?

Is med tropiske smaker og masse vitaminer er ikke feil på varme sommerdager! Foto: Kokken og Konditoren

Denne isen er en herlig blanding av smakfulle frukter, stappfull av vitaminer og andre godsaker. Vi har brukt lønnesirup i denne oppskriften, det gjør isen ikke får en lite vannete konsistens.

Du lager 3 forskjellige fruktmikser som du fryser litt lagvis, slik at du får blandet smakene litt. Det er lurt å bruke litt store isformer til denne isen.

Vannmelon, mango og kiwi i herlige harmoni. Foto: Kokken og Konditoren.

Tropisk is

Tid

60 min - 90 min

Porsjoner

10-12 stk is

Nivå

Easy

Du trenger

  • 250 gr vannmelon uten skall
  • 2 stk lime
  • 2 stk mango
  • 4 stk kiwi
  • 1,5 dl lønnesirup

Slik gjør du

  1. Skjære vekk skallet på vannmelon, og kutt i grove biter, fjern steiner og frø. Ha den i en blender sammen med saften av 1 stk lime og 1 ss lønnesirup. Miks sammen og hell i isformer, sett på frys.
  2. Etter 30 minutter så mikser du sammen skrelt mango og saften ½ stk lime. Hell over vannmelon-miksen, det er lurt å helle fra en og samme side i hver form, da får du et fint og fargerikt mønster. Sett så isformene tilbake i fryseren.
  3. Skrell kiwi og miks i en blender sammen med lønnesirup. Ikke miks for lenge slik at frøene knuser, dette trenger kun ble en fin «pulp». Hell over vannmelon og mango som er begynt å fryse, og rør rundt en gang med en skje. Sett i pinne eller ha på lokk på isformene.
  4. Sett isene i fryseren.

Håper det smaker!

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer