Skribent:
Kategori:

Dessert

Tags:
Skribent:
Kategori:

Dessert

Tags:

Tre friske påskedesserter med deilig appelsinsmak

Påsken handler om fine stunder med familien rundt middagsbordet. Her er tre gode, raske påskedesserter dere kan nyte etter middagen, og kan fint lage sammen!

Panna-cotta

Panna cotta med hint av appelsin

En enklere dessert enn denne skal du lete lenge etter. Rør sammen, kok opp og avkjøl – vips, så har du en nydelig dessert å servere både store og små!

Les også: 10 TIPS TIL PÅSKEFERIE MED BARN

Tilagningstid

15

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 4 plater gelatin
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 3 dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • En klype salt
  • 3 dl kesam original
  • ½-1 ts revet appelsinskall, smak til

  • Nora Mango- og ferskensyltetøy med hint av sitron
  • Kvikk lunsj
  • Idun Mors hjemmebakte Regnbuefudge

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  2. Kok opp fløte, vaniljefrø og sukker i en kjele. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem ut i fløten. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg noe.
  3. Tilsett kesam og appelsinskall, og bland det godt sammen. Fordel blandingen i glass og sett til avkjøling i minimum tre timer.
  4. Topp med syltetøy, hakket Kvikk lunch og regnbuefudge like før servering.

Crème brûlée med appelsin

En klassisk og barnevennlig dessert du fint kan servere i ethvert middagsselskap. Alle liker vel myk, kremete vaniljepudding toppet med et knasende sprøtt lokk? Mmm!

Tilagningstid

15

Porsjoner

6

Nivå

Enkel

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl melk
  • 80 g sukker
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 0,5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 6 eggeplommer
  • En klype salt

  • 6 ts sukker til toppen

  • Bringebær
  • Blåbær
  • Sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og -frø i en kjele. Avkjøl blandingen og ta ut vaniljestangen.
  2. Pisk sammen eggeplommene, og bland deretter inn appelsinjuice og -skall. Hell i melkeblandingen mens du rører godt.
  3. Ha blandingen over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne og plasser stekebrettet nederst i ovnen. Hell lunkent vann opp til ca. 1/3 av formene. Stek på 150°C til desserten har stivnet på overflaten, ca. 40 minutter.
  4. Ta formene ut av vannbadet og sett til avkjøling – la de gjerne stå i kjøleskapet over natten.
  5. Dryss en teskje med sukker på toppen av dessertene. Smelt sukkeret med enten en gassbrenner (anbefales, for da har du bedre kontroll) eller ved å sette dessertene høyt i ovnen under grillelementet noen få minutter.
  6. Server lunken crème brûlée med noen friske bær.

Appelsinfromasj med jordbær og kjeks

En frisk og god dessert som smelter på tungen. Den er enkel å lage og lett å like!

Fromasj-med-appelsin

Les også: SAFTIG KAKE TIL PÅSKEFJELLET

Tilagningstid

15

Porsjoner

6

Nivå

Enkel

  • 6 plater gelatin
  • 3 egg, romtemperert
  • 80 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 appelsin, saften
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 1 glass Nora kjølt
  • jordbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, og deretter kremfløten til luftig krem. Vend eggedosisen forsiktig sammen med kremen.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Bland smeltet gelatin sammen med appelsinjuice og -skall.
  4. Vend gelatin- og appelsinblandingen forsiktig inn i kremen.
  5. Fordel et par spiseskjeer syltetøy i bunnen av porsjonsskålene før du fyller på med fromasj. Sett desserten til avkjøling i kjøleskap i 3-4 timer, eller over natten.
  6. Pynt med grovhakket kjeks like før servering.