Skribent:
Kategori:

Dessert

Skribent:
Kategori:

Dessert

Tilslørte bondepiker

Eplemos i kombinasjon med digg krem og sprø crumble - finnes det noen der ute som ikke liker tilslørte bondepiker?

Tilslørte bondepiker med eplemos og crumble
Tilslørte bondepiker passer både til hverdag og fest!

Det er en god grunn til at nettopp denne desserten er blitt en klassiker. Lages den fra bunnen av smaker den helt fantastisk og egner seg perfekt som dessert til de store anledninger. I tillegg er den veldig enkel å lage og kan gjøres klar flere timer før servering.

Hverdagsvarianten av denne desserten fungerer også utmerket. Hjemme hos oss er favoritten knust digestive kjeks i bunn, yoghurt naturell i midten og frukt på toppen, eller rett og slett granola i bunn, kesam i midten og et godt syltetøy på toppen.

Tilagningstid

20 - 30

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

Eplemos:

  • 8 epler
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vann
  • evt frø fra 1/2 vaniljestang

Crumble:

  • 30 gram havregryn
  • 80 gram hvetemel
  • 55 gram smeltet smør
  • 25 gram brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts bakepulver
  • litt kanel
  • 1/4 ts salt

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • evt frø fra 1/2 vaniljestang

Slik gjør du

  1. Først lager du eplemos: Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kasserolle sammen med sukker, vann, frø fra en vaniljestang samt vaniljestangen. Kokes til eplene blir myke og begynner å bli til mos.
  2. Fjern vaniljestangen og bruk en stavmikser hvis du vil ha eplemosen helt fri for klumper.
  3. Avkjøl eplemosen.
  4. Deretter lager du crumble: Sett ovnen på 180 grader. Legg et bakepapir på en stekeplate.
  5. Smelt smør. Rør i brunt sukker og honning. Tilsett bakepulver, kanel og salt og rør det sammen med en sleiv.
  6. Tilsett så havregryn og rør rundt. Til slutt tilsetter du hvetemel og blander alt godt sammen til deigen består av både store og små smuler. Hvis den er for klissete tilsetter du litt mer mel for å få denne smule-effekten.
  7. Hell smulene over bakepapiret. Stek midt i ovnen i 5 minutter før du rører rundt i blandingen slik at alt blir jevnt stekt. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5-10 minutter til blandingen er gylden brun.
  8. Ta ut og la det avkjøles på brettet.  Ha smulene over i et lufttett glass. Oppbevar dem i romtemperatur. Da holder de minst en uke.
  9. Pisk fløten, sukker og frø fra en halv vaniljestang til krem.
  10. Anrett desserten lagvis i glass.
Får du ikke spist opp eplene på benken? Lag eplemos og frys ned. Da har du alltid litt på lur til å lage denne nydelige desserten.