Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Sjokolademousse med appelsin til halloween

Halloween blir stadig mer populært i Norge, til er stor stas for de små. Selv om gresskar er blitt mer tilgjengelig også i Norge, kan også appelsiner eller mandariner brukes for å lage halloweenpynt. I denne oppskriften brukes de faktisk som dessertskåler til sjokolademousse.

Sjokolademousse i appelsin
Foto: Baking for alle

Hvorfor ikke bruke halloween som en unnskyldning til å lage en med en rask og enkel dessert, som også kan aktivisere barna? La barna tegne skumle gresskaransikter med sprittusj mens du lager middag. Her er ingen skarpe kniver involvert og figurene blir kjempefine!

Visste du at gresskarlyktene, som lages ved å hule ut gresskar, skjære ut ansikt og sette inn lys kalles Jack-o’-lantern og har blitt knyttet til Halloween helt siden 1866?

 

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

6

Nivå

Enkel

  • 1 pakke Toro Sjokolademousse
  • 2 dl melk
  • 2 saften av 2 appelsiner, revet skall av 2 appelsiner (kan sløyfes hvis du vil ha en glatt mousse)
  • 6 6 appelsiner som skåler (fylles halvfulle). Hvis du ønsker å fylle skålene fulle kan 6 mandariner brukes.

Slik gjør du

  1. Bland de to posene fra pakken med TORO Sjokolademousse med 2 dl melk og saften fra 2 appelsiner (ca. 1 dl), og revet appelsinskall fra 2 appelsiner (rives fint, ikke grovt). Pisk med en mikser i 5 minutter.
  2. Skjær av toppen høyt oppe på appelsinen slik at du får et lokk. Skjær av et tynt lag av bunnen slik at appelsinen står støtt.
  3. Hul ut 6 appelsiner/mandariner med en skje eller isskje – hvis du gjør det over en bolle kan saften siles av og drikkes som juice.
  4. La barna pynte appelsinene ved å tegne gresskaransikter med tusj (sprittusj gir best resultat) – kan droppes dersom man vil servere dette utenom Halloween.
  5. Fordel røren i de uthulede skallene og sett evt. lokket på toppen. Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum 15 minutter. Server og pynt med mynte, revet sjokolade eller appelsinskall.

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer