Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Restemat: Yoghurtgodis

I stedet for å kaste yoghurt-rester, lag yoghurtgodis. Det smaker himmelsk og er en fin måte å redde både yoghurt og bær som begynner å bli kjipe.

yoghurtgodis
Yoghurtgodis er fantastisk godt! Foto: Christin Eide

Forfatter og restemat-dronning Mette Nygård Havre passer alltid på å redde nedpriset yoghurt i butikken. Om den nærmer seg dato eller har passert dato, synes hun det ikke er så farlig.

– Bruker sansene, yoghurt kan stort sett brukes i ukevis etter dato. Vi liker å lage vår egen yoghurtgodis. Den er enkel.

Fremgangsmåte

  • Finn frem et bakepapir og et stort fat som du får plass til i fryseren. Du velger selv hvor stor sirkel eller firkant med yoghurt du vil lage. Alt etter hvor god plass du har i fryseboksen.
  • Hell utover noen teskjeer med yoghurt. Laget skal være tynt.
  • Finn frem blåbær, bringebær, jordbær eller andre bær du liker. De kan være frosne eller friske. Strø dem over sirkelen du har laget med yoghurt.
  • Hakk opp litt mørk sjokolade og nøtter og strø over.
  • Sett fatet i fryseren.
  • La det stå i noen timer før du tar det ut. Kutt opp yoghurtgodisen og server straks.

Boktips

Foto: Gyldendal

Oppskriften er hentet fra boken Spis opp maten din av Mette Nygård Havre, utgitt av Gyldendal.

Forfatteren av denne boken har startet en folkebevegelse med titusenvis av aktive matreddere. Denne boken viser hvordan du kan bli mer bevisst på hva du spiser og hva du handler i matbutikken. Samtidig som du gjør noe bra for miljøet, vil du merke at du sparer penger på det.

Her får du 52 deilige retter og godsaker laget av rester eller mat som er i ferd med å gå ut på dato.