Kategori:

Dessert

Tag:
Kategori:

Dessert

Tag:

Pavlova på pinne

Hvis barna får velge spiser de helst av en pinne eller med en pinne. Vår pavlova er derfor laget slik barna aller helst vil ha det - nemlig på pinne.

Pavlova på pinne

Her er røde og blå bær tredd på spyd sammen med små, hvite marengstopper. Når de søte, friske spydene dyppes i vaniljekrem får du pavlova-effekten.

Sprøtt, søtt og kjempegodt!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tid

90 min - 110 min

Porsjoner

10

Nivå

Enkel

Små marengstopper

  • 2 eggehviter
  • 60 gram melis

Til servering:

  • bringebær
  • blåbær
  • jordbær
  • vaniljekrem
  • 2 ss gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Først må du lage marengstoppene. Det er en fordel å lage disse kvelden før slik at de kan tørke i ovnen gjennom natten: Sett ovnen på 100 grader. Stivpisk eggehvitene samtidig som du tilsetter melis litt og litt helt frem til du har en blank og fin marengs. Lag deretter små marengstopper (jeg fylte et brett med ca 80 stk) som så skal stekes i ca 1,5 time. Skru av ovnen, men la gjerne marengsen stå i ovnen over natten.
  2. Bland et par spisekjeer av yoghurten i vaniljekremen, smak deg frem til hvor syrlig du ønsker den.
  3. Tre så bær og marengs på pinne, gjerne i rekkefølgen rødt, hvitt og blått. Dette bør gjøres i kort tid før servering. 
I denne oppskriften har vi tilsatt litt gresk yoghurt i vaniljekremen slik at det skal bli litt syrligere. Dette gjør seg godt mot det søte. Hvis du ikke ønsker å tre marengs og bær på spyd, kan det også legges i skåler. Bruk da pinne til å dyppe bærene og marengsen i vaniljekremen før de spises.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer