Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:
Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:

Panna Cotta Desserbuffèt

En Panna Cotta dessertbuffét med små glass toppet med familiens favorittbær er en dekorativ, lett og morsom dessert etter julens mange tunge hovedretter. La barna være med å lage panna cottaen og velge hvilke toppinger dere skal ha.

panna cotta dessertbuffet
Foto: Toro

Tid

260 min - 280 min

Porsjoner

6

Nivå

Enkel

  • 1 pk Toro Panna Cotta
  • 3 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 100 g blåbær
  • 100 g bringebær
  • 100 g multer
  • 150 g melis

Slik gjør du

1. Bland de to posene med TORO Panna cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.

2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i små serveringsglass (2-4cl), (både akevittglass, shotteglass etc. kan brukes)

3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.

4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland bærene hver for seg (både bringebær, blåbær multer og jordbær egner seg godt til Panna cotta) med 50 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausene glatte og press dem gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.

5. Hell et ønsket lag med bærsaus over Panna Cottaen før servering og topp gjerne med friske bær.

Hvis du ønsker å utvide dessertbuffeten til mer enn bare panna cotta, så kan TORO Sjokolademousse og TORO Creme Brulee serveres på samme måte

I stedet for en stor dessertporsjon til hver, kan du sette frem mange små panna cotta-glass. Det gir også muligheten til å smake panna cotta med flere ulike toppinger.

De friske kombinasjonene av farger og bær gjør nok at mange som trodde de egentlig var mette, får plass i dessertmagen.

I tillegg ser buffeten i seg selv veldig flott ut, selv om den ikke tar lang tid å lage.

Oppskriften gir 6 porsjoner eller ca. 20 små glass på 2-4 cl.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Toro.no