Skribent:
Kategori:

Dessert

Skribent:
Kategori:

Dessert

Norske jordbær med crumble og vaniljeis

Med hjemmelaget crumble og en god vaniljeis blir de norske jordbærene om mulig enda bedre!

Norske jordbær smaker utrolig godt med en god vaniljeis og knasende, sprø "crumble". Foto: Familiematblogg

På late, lange sommerdager hender det ikke sjelden at man får lyst på en liten dessert etter middag. Kanskje du har tatt med deg en kurv med norske jordbær fra butikken eller stoppet langs veien, og tenker at dette blir dagens dessert? Ikke noe galt med det. Norske jordbær trenger egentlig ingenting annet.

Jordbær på brygga

Norske jordbær trenger egentlig ikke noe tilbehør, men hvis du først smaker det med hjemmelaget crumble, kan du fort få en ny favoritt. Foto: Familiematblogg

Men hvis du har lyst og tid, bør du sette av drøye 20 minutter til å lage hjemmelaget krønsj, eller crumble, som det også kalles. Kombinasjonen av norske jordbær, vaniljeis og et dryss med hjemmelaget crumble på toppen, er nemlig himmelsk.

Hjemmelaget crumble er holdbar i minst i en uke hvis du har den på glass. Men den kommer ikke til å vare så lenge. Vi lover.

Ingredienser til crumble

Dette trenger du for å lage hjemmelaget crumble. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • 55 gram smeltet smør
  • 25 gram brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts bakepulver
  • litt kanel
  • 1/4 ts salt
  • 30 gram havregryn
  • 80 gram hvetemel

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Legg et bakepapir på en stekeplate.
  2. Smelt smøret.
  3. Rør i brunt sukker og honning.
  4. Tilsett bakepulver, kanel og salt og rør det hele sammen. Du trenger ikke kjøkkenmaskin til dette. Bare bruk en sleiv.
  5. Tilsett havregryn og rør rundt.
  6. Til slutt tilsetter du hvetemel og blander alt godt sammen til deigen består av både store og små smuler. Hvis den er for klissete, tilsetter du litt mer mel for å få den riktige smule-effekten.
  7. Hell smulene over bakepapiret. Stek midt i ovnen i 5 minutter før du rører rundt i blandingen slik at alt blir jevnt stekt. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 5-10 minutter til blandingen er gylden brun.
  8. Ta ut og la det avkjøles på brettet.
  9. Ha smulene over i en lufttett glass. Oppbevar dem i romtemperatur. Da holder de i minst en uke.