Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:
Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:

Marengs med mascarponekrem

Selv om pavlova kanskje er den mest kjente måten å bruke marengs på er det mange andre muligheter til å bruke denne søte, seige og sprø baksten. Hvorfor ikke prøve å lage små topper av marengs med mascarponekrem og bringebær?

Marengs med mascarponekrem og bær
Foto: Baking for alle

Desserten har en myk og litt syrlig mascarponekrem som balanseres perfekt mot den søte og sprø marengsen. Ikke minst er den utrolig lett å lage, samtidig som den ser veldig imponerende ut.
Den beste kombinasjonen for en avslappende rolle som vert. Len deg tilbake og nyt sammen med gjestene dine!

Tilagningstid

40

Porsjioner

Ca. 15

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 1 pose Toro Marengs Pavlova
  • 1,5 dl vann

Fyll og pynt

  • 2 dl kremfløte
  • 200-250 g mascarponeost
  • 1 stk lime
  • 2 ss melis til pynt
  • 1 kurv bringebær til pynt (125 g)

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 120°C (ved varmluft 110°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. Ha den ferdigpiskede marengsen oppi en brødpose/frysepose i plastikk og klipp et hull i det ene hjørnet.
  3. Sprøyt 32 marengs  i topper (ca 6cm store) fordelt på to stekebrett med bakepapir, pass på å ikke ha marengsene for tett inntil hverandre.  (Du kan evt. bruke en spiseskje til å legge marengsene i klatter, dersom du ikke har en plastpose.)
  4. Stek på midterste rille på 120°C i 20 minutter til de er harde.
  5. Avkjøl marengsen
  6. Pisk kremfløten til krem og visp opp mascarpone osten og bland inn kremen og saften til 1 lime
  7. Fordel i skåler og legg på marengstoppen rett før servering og sikt over litt melis.

Server og nyt!

Tips: Marengsene kan lages dagen før de skal brukes, men dander marengsene med mascarponekrem like før servering for å unngå at de blir bløte.

Allergiinfo: Toro Marengs er glutenfri.

Oppskriften er hentet fra: bakingforalle.no