Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Kalde bananpingviner

Frosne bananer er utgangspunktet for disse supersøte pingvinene med velsmakende sjokoladehette, øyne og føtter!

Disse søte bananpingvinene er glutenfrie og laktosefri, og perfekt å servere hvis du får barn med allergier på besøk.Foto: Familiematblogg

Disse pingvinene lager du ved hjelp av bananer,  smeltet sjokolade, oransje sjokoladeknapper og spiselige øyne.  Bananpingvinene er glutenfrie og laktosefri, og dermed perfekt å servere hvis du får barn med allergier på besøk.

Når du skal lage pingvinene anbefaler vi å gjøre klart alle komponentene før du begynner. Da risikerer du ikke at sjokoladene har stivnet før du har fått satt på føtter og øyne el.l.

Begynn med å plassere en ispinne i bunn av bananen. Hvis bananen skulle knekke i denne prosessen, er det bare å bare å bytte den ut før du begynner prosessen med å sette på hette, føtter og øyne. Det kan derfor være lurt å ha et par bananer ekstra på lur.

Ingredienser til bananpingviner

Det er ikke mange ingredienser som skal til for å lage kalde bananpingviner til dessert! Foto: Familiematblogg

Lager bananpingviner

Det er gøy å lage bananpingviner! Foto: Familiematblogg

Bananpingviner

Fire kalde pingviner som nesten er for søte til å spises – men bare nesten! Foto: Familiematblogg

Tid

140 min - 160 min

Porsjoner

6 bananis

Nivå

Enkel

  • 3 bananer
  • ca 100 gram sjokolade av god kvalitet
  • 9 røde eller oransje sjokoladeknapper
  • 12 spiselige øyne
  • 6 ispinner

Slik gjør du

  1. Gjør alt klart før du går i gang: Skjær alle sjokoladeknappene i to slik at det blir to halve. Skrell og del bananene i to. Den skal deles midt på. Ikke på langs. Hakk sjokolade og smelt den over vannbad.
  2. Sett ispinnen i bunnen av bananen. Dypp så spissen av bananen i sjokolade slik at sjokoladen danner en hette på pingvinen. Sett deretter øyne på umiddelbart etter og en halv sjokoladeknapp som nebb. Til slutt limer på du føttene, som også lages av halve sjokoladeknapper.
  3. Sett så pingvinene i fryseren i ca 2 timer. Hvis de har vært i fryseren lenger enn dette bør de tas opp ca 20 minutter før de skal spises.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer