Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Marengsspøkelser

Det er en type spøkelser vi ser en gang i året. Det er de søte små, med laken festet med et belte i livet og hvor øynene titter ut av små hull. De kommer ofte frem til Halloween og de er veldig glad i søtsaker!

Marengsspøkelser
Foto: Baking for alle

Selv om mange forestillinger om overnaturlige fenomener har forsvunnet i de senere årene, har troen på spøkelser stått ved. Meningsmålinger viser at mange fortsatt tror på spøkelser. Hele 51 prosent av befolkningen i USA trodde på spøkelser i 2003, ifølge Wikipedia.

Om du tror på spøkelser eller ei, så fortjener de i hvert fall å skinne til Halloween. Så her er en oppskrift på små, søte og litt skumle marengsspøkelser.

Tid

60 min - 75 min

Porsjoner

9

Nivå

Middels

  • 1 pose Toro Marengs Pavlova
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts maizena (maisstivelse)
  • 25 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bakebolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter. Tilsett maizena og visp forsiktig inn.
  2. Hell marengsen over i en sprøytepose med rund tipp (uten tagger). Lag marengstopper på en bakeplate dekket med bakepapir. Hold sprøyteposen nesten nede ved bakepapiret og klem til du har en runding, dra så opp mens du trykker lett. NB. marengstoppene vil vokse under steking så ikke lag de for tykke. Du bør også ha god plass mellom de så de ikke vokser i hverandre.
  3. Stek marengsspøkelsene i ca. 40 minutter på midterste rille og la de avkjøles på rist.
  4. Hakk sjokoladen i biter og smelt i en gryte på lav varm. Bruk baksiden på en fyrstikk el. til å dyppe i sjokoladeblandingen. Lag øyne og munn på spøkelsene ved hjelp av fyrstikken. (Er sjokoladen for rennende må du la den avkjøle seg litt). Marengs er skjørt, så vær forsiktig når du flytter på de så de ikke løsner.

Hvis du ikke vil bruke hele marengsen til spøkelser kan du lage noen små porsjonspavlovaer også. Se fremgangsmåte her.

Allergiinfo

Toro Marengs Pavlova er glutenfri.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.