Hjemmelaget jordbærgele

Barn i bursdag

Slik lager du verdens beste gele. Som faktisk smaker jordbær!

Har du laget gele før? Ja, tenker du kanskje – du har blandet det pulveret som finnes i firkantede bokser med vann og kokt opp.

Nå skal vi introdusere deg for gele. Hjemmelaget.

Det tar faktisk ikke så mye lengre tid å lage gele fra bunnen av.

Du rører rett og slett sammen jordbær med vann, sukker og gelatin.

Som resultat får du verdens beste gele, som smaker jordbær og sommer.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

 

Hjemmelaget jordbærgele

LagreLagre

Hjemmelaget jordbærgele

  • Tid: 480 - 600 min

  • Porsjoner: 8-12

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til ca 2 liter gele trenger du:

  • 1 kg frosne jordbær
  • 400 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 dl vann
  • 25 plater gelatin

Slik gjør du

  1. Ha frosne jordbær i en kjele sammen med sukker og vaniljestangen som du har delt og tatt ut frøene av (ha både stang og frø i kjelen).
  2. Hell på vann og kok opp langsomt. La det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Sil så væsken gjennom en finmasket sil. Jordbærene som du har kokt ut all kraften av kaster du – det er nå i jordbærkraften den gode smaken sitter.
  4. Legg gelatinen i kaldt vann i ca 3 minutter. Klem ut væsken og ha gelatinen over i den varme kraften. Rør til det løses opp.
  5. Helles over i ønsket form. Enten porsjonsformer eller en stor beholder som jeg har gjort på bildet.
  6. La stå i kjøleskapet natten over.
Tips

Fordelen med å servere gele i barnebursdag er at også barn med allergi for egg, melk eller gluten kan spise det!

  • hveteboller-miks

    God kombo

    Jordbærgele og boller er en god kombinasjon. Med Toro hveteboller får du perfekte boller hver gang. Enkel fremgangsmåte og med en deig som ikke klisser blir bakeprosessen lett som en lek. Resultatet er luftige, myke og velduftende boller. Varier gjerne utbakingen og lag rosinboller, kanelboller, sjokoladesnurrer eller kringle.

Få våre beste tips og oppskrifter på både hverdagsmat og kosemat rett i innboksen!