Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Hjemmelaget jordbærgele

Slik lager du verdens beste gele. Som faktisk smaker jordbær!

Barn i bursdag

Har du laget gele før? Ja, tenker du kanskje – du har blandet det pulveret som finnes i firkantede bokser med vann og kokt opp.

Nå skal vi introdusere deg for gele. Hjemmelaget.

Det tar faktisk ikke så mye lengre tid å lage gele fra bunnen av.

Du rører rett og slett sammen jordbær med vann, sukker og gelatin.

Som resultat får du verdens beste gele, som smaker jordbær og sommer.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

 

Hjemmelaget jordbærgele

Tid

480 min - 600 min

Porsjoner

8-12

Nivå

Enkel

Til ca 2 liter gele trenger du:

  • 1 kg frosne jordbær
  • 400 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 dl vann
  • 25 plater gelatin

Slik gjør du

  1. Ha frosne jordbær i en kjele sammen med sukker og vaniljestangen som du har delt og tatt ut frøene av (ha både stang og frø i kjelen).
  2. Hell på vann og kok opp langsomt. La det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Sil så væsken gjennom en finmasket sil. Jordbærene som du har kokt ut all kraften av kaster du – det er nå i jordbærkraften den gode smaken sitter.
  4. Legg gelatinen i kaldt vann i ca 3 minutter. Klem ut væsken og ha gelatinen over i den varme kraften. Rør til det løses opp.
  5. Helles over i ønsket form. Enten porsjonsformer eller en stor beholder som jeg har gjort på bildet.
  6. La stå i kjøleskapet natten over.
Fordelen med å servere gele i barnebursdag er at også barn med allergi for egg, melk eller gluten kan spise det!

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer