Topp til bursdag

Hjemmelaget jordbærgele

Barn i bursdag

Slik lager du verdens beste gele. Som faktisk smaker jordbær!

Har du laget gele før? Ja, tenker du kanskje – du har blandet det pulveret som finnes i firkantede bokser med vann og kokt opp.

Nå skal vi introdusere deg for gele. Hjemmelaget.

Det tar faktisk ikke så mye lengre tid å lage gele fra bunnen av.

Du rører rett og slett sammen jordbær med vann, sukker og gelatin.

Som resultat får du verdens beste gele, som smaker jordbær og sommer!

 

Hjemmelaget jordbærgele

LagreLagre

Hjemmelaget jordbærgele
  • Tid: 480 - 600 min

  • Porsjoner: 8-12

  • Nivå: Enkel

Ingredienser

Til ca 2 liter gele trenger du:

  • 1 kg frosne jordbær
  • 400 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 dl vann
  • 25 plater gelatin

Slik gjør du

  1. Ha frosne jordbær i en kjele sammen med sukker og vaniljestangen som du har delt og tatt ut frøene av (ha både stang og frø i kjelen).
  2. Hell på vann og kok opp langsomt. La det småkoke i ca 10 minutter.
  3. Sil så væsken gjennom en finmasket sil. Jordbærene som du har kokt ut all kraften av kaster du – det er nå i jordbærkraften den gode smaken sitter.
  4. Legg gelatinen i kaldt vann i ca 3 minutter. Klem ut væsken og ha gelatinen over i den varme kraften. Rør til det løses opp.
  5. Helles over i ønsket form. Enten porsjonsformer eller en stor beholder som jeg har gjort på bildet.
  6. La stå i kjøleskapet natten over.
Tips

Fordelen med å servere gele i barnebursdag er at også barn med allergi for egg, melk eller gluten kan spise det!

  • God kombo

    Jordbærgele og boller er en god kombinasjon. Med Toro hveteboller får du perfekte boller hver gang. Enkel fremgangsmåte og med en deig som ikke klisser blir bakeprosessen lett som en lek. Resultatet er luftige, myke og velduftende boller. Varier gjerne utbakingen og lag rosinboller, kanelboller, sjokoladesnurrer eller kringle.

    hveteboller miks

Om Familiematblogg

Familiematblogg-alle

Plusstid samarbeider med Familiematblogg.

Bloggen drives av Kamilla Krogsveen og Mette Mari S. Østad.

– Vi elsker å lage god mat og har bokhyllene og nattbordet fullt av kokebøker og matblader. Etter vi begge fikk barn har vi vært innstilt på at vi skal fortsette å lage god, sunn og variert mat, men vi erfarte ganske raskt at de små ikke alltid synes det vi liker er like godt som oss.

Og i og med at vi begge jobber fulltid som henholdsvis sykepleier (Mette Mari) og manusforfatter (Kamilla) – erfarer vi, som så mange andre småbarnsforeldre, at tiden ofte ikke strekker til. Men god mat – det har vi fortsatt like lyst på!

Til Plusstid velger vi ut den maten som fungerer best hjemme hos oss. Våre beste hjelpere og strengeste kritikere er barna våre og de er en stor del av familiematblogg.no.

Mette Mari har de to jentene Anna Alba (snart 5) og Hennie (2) sammen med Stein, mens Kamilla har Mattis (snart 5) og tvillinger på vei sammen med Per.

Oppskriften er levert av http://www.familiematblogg.no