Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Fruktruller

Fruktruller med chiafrød! Sunnere og bedre blir det ikke. Dette må være den perfekte snacksen.

Hjemmelagde og sunne fruktruller er perfekt i påskeegget. Foto: Kokken og Konditoren.

I stedet for sukker har vi brukt chiafrø, noe som bidrar til at disse fruktrullene gir langvarig energi.

Du kan fint bytte ut jordbær med andre bær, denne oppskriften er svært fleksibel.

Siden fruktrullene skal tørke ganske lenge i ovnen, er det lurt å lage dem klare i god tid før de skal spises. Fruktrullene kan fint oppbevares i lufttette bokser.

Sunne og næringsrike ingredienser gjør fruktruller er supert påskesnop. Foto: Kokken og Konditoren.

Tid

15 min

Porsjoner

2 stekebrett

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 225 gr jordbær
  • 225 gr banan
  • 2 ss agave sirup (eller honning)
  • 1 ss chiafrø

Slik gjør du

  1. Ha alt i en blender og miks sammen.
  2. Smør tynt over stekebrett du har dekket med silikonmatte eller bakepapir. Dunk litt i stekebrettet, slik at du får et jevnt tynt lag.
  3. Sett i en ovn på 65 grader over- og undervarme over natten.
  4. Ta ut av ovnen, og kutt i ca 2 cm brede og 6-7 cm lange strimler. Rull disse opp til små fruktruller.
  5. Oppbevar i en lufttett boks med bakepapir.

Håper det smaker!

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer