Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:
Skribent:
Kategori:

Dessert

Tag:

Crème brûlée med sommerbær

Norske bær er et sikkert sommertegn og perfekte til å lage en sommerlig vri på dessertene i ferien. Denne deilige desserten vil sommerkveldenes midtpunkt!

Creme Brulee med bær
Foto: Baking for alle

Når det først er sommerferie er det jo lov til å kose seg litt ekstra. Da er crème brûlée med sommerbær en fantastisk dessert som både gleder og imponerer.
Bærene gir en frisk vri til den ellers søte crème brûléen og med det sprø lokket av karamellsukker får du en fristende kombinasjon som virkelig evner å runde av sommermåltidet på best mulig måte.

Tid

15 min - 240 min

Porsjoner

6

Nivå

Enkel

  • 1 pakke Toro Crème Brûlée
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g sommerbær

Slik gjør du

  1. Bland to poser med Toro Crème brûlée med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel i seks serveringsskåler. Jo lavere skålene er, jo bedre vil bærene synes. Her har vi brukt lave former og kaffeskåler.
  3. Legg bær forsiktig oppi slik at de stikker litt opp.
  4. Sett serveringsglassene i kjøleskap i 4 timer, eller til de har stivnet.
  5. Fordel 1 ts karamellsukker over hver porsjon 5 minutter før servering (karamellsukkeret vil stivne av seg selv når det får stå litt).

Tips: Ønsker du et hardere lokk kan du bruke en Crème Brûlée-brenner. Desserten kan også lages dagen før, men ta den ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Oppskriften er hentet fra: bakingforalle.no

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer