Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Churros

Churros er av spansk opprinnelse og kan sammenlignes med en smultring, bare at den er avlang, og blir rullet i sukker og kanel, før den dyppes i saus.

Churros rullet i sukker og kanel og dyppet i sjokoladesaus er en drøm for mange! Foto: Kokken og Konditoren.

Denne uimotståelige godbiten forbinder man ofte med Mexico, og den serveres ble flere ulike måter, med forskjellig fyll, saus eller strøssel.

Vi liker den aller best når den dyppes i en god sjokoladesaus med litt salt. Det enkle er ofte det beste!

Churros er en virkelig godbit, og det er få ingredienser som skal til for å trylle de fram. Foto: Kokken og Konditoren.

'

Churros

Tilagningstid

30 - 40

Porsjioner

Nok til 4 sultne personer

Nivå

Intermediate

  • 225 gr vann
  • 25 gr meierismør
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 140 gr siktet hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 liter olje til fritering
  • sukker og kanel til å rulle churros i.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, smør, salt og sukker.
  2. Rør inn melet med en tresleiv til det blir en samlet deig som slipper gryten.
  3. Skrap deigen over i en kjøkkenmaskin og rør den med en k-grind til den er lunken, og temperaturen er sunket litt.
  4. Når deigen er lunken, røres eggene inn i deigen, ett av gangen til det er helt rørt inn.
  5. Ha deigen i en sprøytepose med stjernetyll nr:6.
  6. Varm opp oljen til 180*c og sprøyt i deigen, klipp den av når den har ønsket lengde.
  7. Snu churroen når den har fått en gylden farge.
  8. Bruk en klype eller to gafler for å ta churroen ut av frityren og legg en i en skål med sukker og kanel, slik at den blir dekket i sukker og kanel.
  9. Server med en deilig sjokoladesaus.
'

Sjokoladesaus

Tilagningstid

5 - 10

Porsjioner

3 dl saus

Nivå

Easy

  • 100 gr mørk sjokolade
  • 100 gr melkesjokolade
  • 2 dl melk
  • litt maldonsalt

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen og rør inn melken til du får den tykkelsen du ønsker på sausen.
'

Server varme churros rullet i sukker og kanelmiks sammen med sjokoladesaus.

Håper det smaker!

'