Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Brownietrifle med sjokolademousse

Denne desserten gjør seg utrolig godt på et festbord og er veldig enkel å lage, spesielt hvis du har rester av brownies liggende som du gjerne vil bruke opp.

Browniestrifle med sjokolademousse
Foto: Toro

Trifle er betegnelsen på en lagvis dessert som stammer fra England. Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød, frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Her er en vri med brownies, sjokolademousse og krem lag på lag. Vi kaller den brownietrifle med sjokolademousse.

Trifle er en skikkelig festdessert som passer perfekt til litt høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. Dessuten kan du gjøre den klar på forhånd. Sjokoladelskere vil takke deg for innsatsen!

Tid

45 min - 50 min

Porsjoner

8

Nivå

Enkel

 • 1 pose Toro Brownies
 • 1 egg
 • 1 dl vann
 • 100 g smeltet smør eller flytende margarin
 • 1 pakke Toro Sjokolademousse
 • 3 dl melk
 • 1,5 dl krem til pisking

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.
 2. Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant på kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Bruker du en større form må du redusere steketiden.
 3. Avkjøl kaken i formen.
 4. Når kaken avkjøles lager du sjokolademoussen ved å blande de to posene med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.

Pisk 1,5dl krem med litt sukker

 1. Legg Brownies, sjokolademousse og krem lagvis i serveringsglass og sett i kjøleskapet i minimum 15min.

Les også: Rocky Road Brownies

Les også: Brownies Cookies med Peanøtter

Oppskrift er levert av: bakingforalle.no.

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer