Skribent:
Kategori:

Mat

Skribent:
Kategori:

Mat

Brødrester

Nordmenn kaster svimlende 170 000 brød hver eneste dag. Her får du tips til hvordan du kan bidra til å redusere det tallet.

Brødrester
Skjær opp brødet i skiver hvis du skal fryse det. Da kan du bare ta opp det du trenger, og unngår dermed svinn. Foto: Familiematblogg

Brød er det vi kaster mest her i Norge så her er det mye å hente på å være bevisst. Rester av brød er nemlig et perfekt utgangspunkt for blant annet hjemmelagde krutonger, brødrasp, brødpudding, arme riddere eller bruschetta.

Noe av det enkleste du kan bruke tørt brød til, er hjemmelagde krutonger og brødrasp. Eller hvorfor ikke lage begge deler når du først er i gang? Den ferdige brødraspen kan brukes til å lage hjemmelagde fiskepinner, fiskegrateng eller rett og slett stekes i pannen med litt smør og sukker, hvis du har lyst på tilslørte bondepiker til dessert.

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger smaker ikke bare nydelig i blant annet supper og salater, det er også en genial måte å bruke opp tørt brød. Foto: Familiematblogg

Brødrasp

Hjemmelaget brødrasp smaker veldig mye bedre enn den du kjøper på butikken, og kan brukes til alt fra panert fisk til tilslørte bondepiker. Foto: Familiematblogg

Glass til brødrasp

Kjøp deg et koselig glass eller en fin beholder som du kan ha på benken. Hvis du lar den bli stående der kan den minne deg på at brødskalker og tørt brød kan forvandles til brødrasp med svært enkle grep. Foto: Familiematblogg

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

1 glass

Nivå

Easy

Brødrasp:

  • brødrester av 1 brød

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Del opp brødet i i tynne skiver.
  3. Legg brødskivene på en bakepapirkledd stekeplate.
  4. Stek brødet midt i oven i ca 25-30 minutter.
  5. Snu skivene midt i steketiden, slik at de ikke blir brent.
  6. Hvis det da ikke er sprøtt nok kan du sette ovnen på varmluft og riste det videre på 90-100 grader til brødet er helt sprøtt.
  7. Avkjøl brødskivene på rist.
  8. Ha så det tørre brødet over i en foodprocessor, hvor du kjører det helt fint.
  9. Ha brødraspen over i et tett glass eller legg det i en pose i fryseren. Det er holdbart i litt over en uke på kjøkkenbenken, og inntil ett år i fryseren.