Kategori:

Baking

Kategori:

Baking

Smuldrepai med eple

Når eplene er i sesong er det lite som slår en god smuldrepai med saftige, myke epler og et knasende, sprøtt lokk!

smuldrepai
Smuldrepai med epler. Finnes det egentlig noe så enkelt som er så godt? Vi tror ikke det. Foto: Familiematblogg

En smuldrepai er noe av det enkleste og beste man kan lage. Den tar maks ti minutter å forberede før den går i ovnen, og den kan spises som en god hverdagsdessert, eller en litt rustikk, men nydelig avslutning på en festmiddag.

Denne oppskriften er en av våre favoritter.

Den er utrolig enkel og kan varieres etter hva som er i sesong. Det brune sukkeret og kanelen er med på å skape en fantastisk smak enten man bruker epler, rabarbra, plommer, pærer eller blåbær.

Spis paien med en god vaniljeis, pisket creme fraiche eller krem.

ingredienser-smuldrepai

Med få ingredienser lager du denne perlen av en dessert. Foto: Familiematblogg

Tid

45 min - 50 min

Porsjoner

8-12

Nivå

Enkel

  • 700-800 gram epler, renset og i båter
  • 1 dl sukker
  • 3 ss hvetemel

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 125 gram romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en rund ildfast paiform (vanlig størrelse)
  2. Skrell eplene og fjern både frø og kjernehus. Del dem i biter på  2-3 cm. Bland eplene med sukker og litt hvetemel, og ha det i den smurte formen.
  3. Bland hvetemel, brunt sukker og kanel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene til en grynete masse. Dekk deretter eplene med denne deigen.
  4. Sett formen midt i ovnen. Stek den «omvendte» paien i ovnen i 35-40 minutter til det bobler langs kantene og paideigen er sprø og gylden.