Skribent:
Kategori:

Baking

Skribent:
Kategori:

Baking

Pestosnurrer med spekeskinke

Gjør deg selv en tjeneste og lag dobbel porsjon av disse.

Jente smører på pesto på gjærdeig
Å smøre på pesto og rive mozzarella er fine oppgaver for barna. Foto: Familiematblogg

Snurrer får man aldri nok av. De er geniale som middag, kveldsmat eller mellommåltid hvis dere ikke rekker middag før dere skal av gårde på aktiviteter. De egner seg veldig godt til å fryse, så lag gjerne dobbel porsjon slik at du alltid har noen liggende i fryseren.

Våre favoritter er pestosnurrer med ost, skinke og pesto, pizzasnurrer og tacosnurrer. 

Ingredienser til pestosnurrer

Med en god pesto, spekeskinke og fersk mozzarella kan du trylle frem de beste snurrene! Foto: Familiematblogg

Nystekte pestosnurrer

Pestosnurrer egner seg perfekt som en enkel middag, i tursekken eller som en litt ekstra god kveldsmat. Foto: Familiematblogg

'

Tilagningstid

90 - 120

Porsjioner

Ca 24 store eller 32 små snurrer

Nivå

Enkel

  • 700 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt mel
  • 50 gram fersk gjær
  • 5 dl melk
  • 100 gram temperert smør
  • 2 egg
  • en god klype salt

Fyll:

  • 4-5 ss pesto
  • 1 pk parmaskinke
  • 150 gram fersk mozzarellaost

Slik gjør du

  1. Ha mel, salt og egg i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 37 grader. Tilsett gjær og rør den ut. Tilsett så dette i melblandingen.
  3. Elt deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt etter litt.
  4. Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
  5. Rull deigen ut til en stor firkant på ca. 40x50cm.
  6. Smør et godt lag med pesto jevnt over deigen. Fordel skinken over pestoen og strø mozzarella jevnt utover det hele.
  7. Rull deigen som en pølse og skjær den i skiver på 2-3 cm.
  8. Sett snurrene på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. Legg et rent kjøkkenhåndkle over snurrene og sett dem på et lunt sted. La dem etterheve ca 30 minutter.
  10. Sett snurrene i forvarmet ovn (200 grader) og stek dem i 20 – 30 minutter til snurrene er gjennomstekt og gyldne.
  11. La snurrene avkjøles på rist og server dem gjerne lunkne.
'