Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Pestosnurrer

Pestosnurrer passer like godt til hverdags, som til fest. Disse kan godt lages i forveien og fryses.

pesto
Foto: iStock

Mine pestosnurrer kan du lage og fryse, om du vil, sier Plusstid-ekspert Marit M. Marvik.

– Bruk din favorittoppskrift på gjærdeig når du lager dem, eller gjør som meg og bak Toro fine rundstykker med vri. Av denne bakemiksen får du 12 stk. Eller du kan lage dem små, og få flere.

Men pass i så fall på steketiden, for de trenger litt kortere tid i ovnen om du lager dem mindre.

pestosnurrer
Foto: Toro.no

Tilagningstid

70 - 80

Porsjioner

12 stykker

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Fine Rundstykker
  • 4 dl kaldt vann
  • 3-4 ss olje
  • 100 g kremost naturell
  • 50 g pesto, lag din egen eller kjøp ferdig

Slik gjør du

  1. Lag deigen som det står på pakken med kaldt vann + olje, eltes i 5 min og la den heve i 10 min.
  2. Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 20 x 30 cm. Bre først utover kremost og fordel deretter pesto oppå.
  3. Rull deigen fast sammen og skjær deigrullen i 12 like store skiver.
  4. Legges på et bakepapirkledd stekebrett og heves tildekket i ca. 30 min.
  5. Pensles med vann og stekes som angitt. Avkjøles på rist under klede.
  6. Stekes ved 220º C i ca. 25 min på midterste rille.

 

 

 

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer