Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Vafler uten egg

Vafler uten egg er spesielt sprø og gode når de kommer rett fra vaffeljernet. Server dem med en gang.

Har du noen gang prøvd å lage vafler uten egg? De er sprø, saftig og litt friskere i smaken enn «vanlige» vafle, perfekt nå som det begynner å bli litt varmere ute.

Vafler med godt syltetøy, litt rømme og kanskje noen friske bær slår aldri feil.

Kanskje har du lyst på vafler til frokost eller til en aldri så liten piknik i hagen? La barna få lage vafler, pynte og dekke bordet og invitere venner og kjente på besøk. Det blir garantert ikke siste gangen de kommer på besøk.

Selv om dette er eggfrie vafler så er de så gode at ingen kommer til å merke forskjell!

SE FLERE VAFFELOPPSKRIFTER HER!

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

10 vafler

Nivå

Easy

Vafler uten egg

  • 70 gr sukker
  • 300 gr siktet hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl kulturmelk
  • 4 dl melk
  • 100 gr meieri smør

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bolle å spe inn melken og smeltet smør. Bruk en visp.
  2. La røren stå i 5 minutter før du begynner å steke vafler.
  3. Dekk vaflene med et rent kjøkkenhåndkle etter steking slik at de holder litt på temperaturen.
  4. Server nystekte vafler med rømme og syltetøy.
Nystekte vafler med Nora mango/fersken syltetøy og rømme.

Nystekte vafler uten egg smaker kanskje enda bedre utendørs med godt syltetøy og rømme.

Vafler med godt syltetøy og rømme passer perfekt utendørs når det er fint vær.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer