Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

Suksessterte

Oppskrift fra min kjære venn Anne. Hun har stilt opp i alle bursdagsselskaper med denne kaken og den er alltid like populær.

Suksessterte

Tilagningstid

45

Porsjioner

8

Nivå

Enkel

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 5 eggehviter
  • 2 ts bakepulver

Krem

  • 5 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 80 g smør

Slik gjør du

 

 

Begynn med å male mandlene i en foodprosessor og mål opp 200 g melis. Når mandlene er finhakket, ha i melis og bakepulver og kjør i noen sekunder til alt er blandet sammen. Pisk (bruk ballongvisp) eggehvitene stive og vend inn det tørre forsiktig med en slikkepott.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir både i bunnen og på sidene. Fordel deigen i formen og stek i ca. 25-30 minutter på 180 °C. Avkjøl bunnen helt.

Krem:

Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt hele tiden til kremen tykner. Når det starter å koke, rør godt i enda 30 sekunder før du tar platen av varmen. Rør inn smøret i små terninger.

Avkjøles i kjøleskapet i ca. 1-2 time før kremen legges på kaken.

Om meg

Bakeglede av Lise Stenersen
Oppskriften er hentet fra boka Bakeglede. Den kan kjøpes på www.norwegianbaking.com

– Oppskriften er hentet fra boken min Bakeglede.

Jeg har vært glad i kaker og søtsaker så lenge jeg kan huske. Minnene om sjokoladekaken til mormor, wienerbrødene til farmor og mammas deilige vafler, har betydd mye for meg. Disse barndomsminnene har jeg fortsatt trygt plassert i hjertet mitt og vil gjerne dele noen av de med andre som også liker å bake.

Du finner flere av oppskriftene mine på www.somethingsweet.no