Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Slik lykkes du med sukkerbrød

Hemmeligheten bak en skikkelig god bløtkake eller marsipankake ligger i sukkerbrødet. Her skal du få en enkel beskrivelse av hvordan du lager et perfekt sukkerbrød!

Lag på lag med vaniljekrem, krem, banan og friske bær….. En ordentlig bløtkake skal bugne av godsaker! Foto: Espen Solli

Å lage hjemmelaget sukkerbrød kan virke vanskelig, men er egentlig ganske lett.  Bruker du ingrediensene som står i denne oppskriften og følger fremgangsmåten som er beskrevet under, vil du garantert få et perfekt sukkerbrød som både smaker og ser nydelig ut!

Video med fremgangsmåte finner du nederst.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Smører form med smør
Smør formen litt ekstra godt når du skal lage sukkerbrød. Da unngår du at den blir sittende fast i formen. Foto: Espen Solli
Smører ut deig i form
Bruk slikkepotten til å få en jevn overflate på sukkerbrødet. Da unngår du at kaken blir ujevnt stekt. Foto: Espen Solli
kakekøfter Jernia
En kakeløfter gjør det lettere å overføre kaken fra form til skjærefjøl – og derfra til fat. Foto: Espen Solli
kakedeler jernia
Tips: Synes du det er vanskelig å dele sukkerbrød? En såkalt “cake leveler” eller “kakedeler på godt norsk, gjør det hele enklere. Foto: Espen Solli
Pynter og fyller bløtkake
Del kaken i tre – en kakedeler kan være en lur investering. Etterpå er det bare å fylle sukkerbrødet med det dere liker aller best! Foto: Espen Solli
Både store og små elsker en ordentlig bløtkake! Foto: Espen Solli

Tid

50 min - 60 min

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

Sukkerbrød:

 • 4 egg
 • 160 gram sukker
 • 100 gram potetmel
 • 90 gram hvetemel
 • 1 1/2 ts bakepulver

Fyll og pynt:

 • 6 dl kremfløte, pisket
 • sukker
 • 5 dl vaniljekrem
 • jordbær, bringebær, blåbær
 • banan
 • rørte jordbær eller syltetøy til dynking av kaken

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 150 grader. Deretter smører du en rund kakeform (24 cm). Bruk godt med smør slik at deigen ikke setter seg fast.
 2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ta gjerne eggene ut av kjøleskapet litt før du skal bruke dem, slik at det blir romtemperert, da blir eggedosisen ekstra luftig.
 3. Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vær tålmodig, sikter du inn for mye av gangen vil melet legge seg som en klump i bunnen av bollen.
 4. Hell røren over i formen.
 5. Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 45 minutter. Når sukkerbrødet først er satt i ovnen er det viktig at du lar ovnsdøren stå urørt. Spesielt de første 20 minuttene. Da reduserer du muligheten for at sukkerbrødet synker sammen på midten.
 6. Vent med å ta sukkerbunnen ut av ovnen når det er ferdig stekt. Bare åpn opp døren og la bunnen avkjøle seg mens den fremdelesstår i ovnen. Da forhindrer du at sukkerbrødet «faller sammen». Det kan gjerne stå i den kalde ovnen natten over.
 7. Pisk fløten til krem og smak til med litt sukker.
 8. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg det nederste sukkerbrødet på et fat.
 9. Smør rørte jordbær eller syltetøy utover bunnen. Ha deretter på vaniljekrem, banan i skiver, friske bær og til slutt pisket krem.
 10. Legg på et lag til med sukkerbrød og gjenta prosessen.
 11. Til slutt legger du på det øverste laget med sukkerbrød og fordeler pisket krem utover  med en kniv, før du avslutter med å legge masse friske bær på toppen.
Du kan gjerne lage sukkerbrødet dagen før. Det kan også fryses så lenge du pakker det godt inn. Ta det så opp og la det tine på kjøkkenbenken.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer