Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Spøkelseskaker

Skumle spøkelser er selvskrevne gjester på en Halloween-fest! Ved hjelp av sjokolademuffins, marengs og litt smeltet sjokolade lager du enkelt disse velsmakende muffinsene som ser mye skumlere ut enn de smaker!

Plusstid Halloween familiematblogg marsipanfigurer

Disse spøkelsesmuffinsene tar utgangspunkt i sjokolademuffins som du kan lage fra bunn eller ved hjelp av en Toropose for brownies. Du trenger også marengsspøkelser som du kan lage enten ved hjelp av Toros ferdigmix for Pavlova, eller fra bunn.

I videoen under har vi valgt å steke marengsen, men du kan velge å ha rå marengs på toppen. Da slipper du steketiden, men det blir litt mer klissete å spise.

Dette trenger du for å lage spøkelsesmuffins til Halloween-festen! Foto: Espen Solli

Uansett om du velger å steke marengsen eller ikke, så er det lurt å bruke en sprøytepose når du skal lage spøkelseskroppen. Når du lager spøkelseskroppene gjør det ingenting om de ikke blir perfekt, jo rarere og deformert de ser ut – jo skumlere blir de til slutt!

Bruk en sprøytepose og ta ostekrem på sjokolademuffinsen før du strør over hakket sjokolade. Foto: Espen Solli

Plasser så spøkelset på muffinsen. Lag små øyne med smeltet sjokolade. Bruk en pinne når du påfører sjokoladen. Tegn to små øyne og en liten munn hvis du ønsker det. Foto: Espen Solli

Tid

90 min - 120 min

Porsjoner

ca 12 muffins

Nivå

Enkel

Sjokolademuffins:

  • 1 pose Toro Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 gram smeltet sjokolade / evt 1 dl flytende margarin

Ostekrem

  • 1 pose Toro Ostekrem
  • 125 gram kremost naturell
  • 50 gram mykt romtemperert smør

Marengsspøkelser:

  • 1 pose Toro Pavlova
  • 1,5 dl vann

Til montering

  • Hakket sjokolade
  • Sjokoladesaus eller smeltet sjokolade

Slik gjør du

Marengsspøkelser:

1.Sett stekeovnen på 150 °C (ved varmluft 140 °C).
2.Tøm posens innhold i en bolle og bland inn 1,5 dl vann.
Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
3.Bruk en sprøytepose og form små marengspøkelser direkte et bakepapirkledd stekeplate.
4.Stek på midterste rille i 60 minutter.
5.Avkjøl.


Sjokolademuffins:

1.Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C ).
2.Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 g smeltet margarin/smør eller 1 dl flytende margarin. Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre.
3. Legg muffinsformer i et muffinsbrett, og hell i røren til muffinsformene er 3/4 fulle.
4.Stek på midterste rille i ca 20 minutter.
5. Avkjøl på rist.

Toro Ostekrem:

1. Pisk sammen 1 pk. (125 g) kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør.
2. Tilsett posens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 minutter).

Montering av spøkelsesmuffins:

1. Bruk en sprøytepose og ta ostekrem på sjokolademuffinsen.
2. Strø over hakket sjokolade. Plasser så spøkelset på muffinsen.
3. Lag små øyne med smeltet sjokolade.
4. Bruk en pinne når du påfører sjokoladen.
5. Tegn to små øyne og en liten munn hvis du ønsker det. 

 

Tips: Vil du gjøre det enda enklere kan du bruke marshmallows til å lage spøkelseskroppen. Da følger du bare fremgangsmåten før øvrig, men erstatter marengsspøkelsene med marshmallows.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer