Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Sommerfuglkake til bursdagsbarnet

Tenk at noe så vakkert kan være så enkelt. Og ikke minst, smake så utrolig godt. Med denne sommerfuglkaken er det lett å lykkes på den store dagen.

Sommerfuglkake
Foto: Baking for alle

Har du en liten der hjemme som har bursdag snart og kanskje noen forventninger til bursdagskaken?

Hemmeligheten bak denne sommerfuglkaken er å steke sjokoladekaken i en rund form fremfor en langpanne, du skjærer så ut midten og snur halvdelene så de ser ut som vinger. Så dekker du den med herlig søt og myk sjokoladekremglasur, og ikke minst pynter sommerfuglen med godteri i de vakreste farger.

Under ser du forslag til pynt, men alt av godteri fungerer fint, så lenge du velger ulike farger.

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

12

Nivå

Enkel

 • 1 pose Toro Sjokoladekake Langpanne
 • 3,5 dl vann
 • 200 g smeltet smør (eller flytende margarin)

Glasur

 • Smarties
 • Sjokolinser
 • Lakrissnører
 • Rosa små kuler
 • Sjokohjerter
 • Rosa strøssel

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
 2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt springform ca. 26 cm i diameter. Stek på nederste rille i ca. 35-40 minutter. Bruker du en mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. La kaken avkjøles før du skjærer i den.
 3. Mens kaken avkjøles kan du lage glasuren. Lag sterk kaffe (gjerne instant). Bland det romtempererte smøret med posens innhold og visp sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn). Visp sammen til du har en kremete konsistens.
 4. Form sommerfuglen ved å skjære ut den midtre delen av kaken. Den skal forme «magen» på sommerfuglen. Marker gjerne formen på kaken før du skjærer i den, den skal være ca 4 cm bred. Legg over på et kakefat. Snu så de to halvmånene så de former vingene på sommerfuglen.TORO Sjokoladekake Langpanne
 5. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott og pynt kaken etter ønske.

Allergiinfo

Sommerfuglkaken er glutenfri. Ved bruk av melkefri margarin og godteri uten melk er den også melkefri.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.