Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Sjokoladekake uten egg

Her har du oppskriften på en skikkelig saftig og god sjokoladekake - som er helt uten egg!

Sjokoladekake uten egg
Saftig sjokoladekake som er laget uten egg!

Sjokoladekake i langpanne er et must i barnebursdag. Og skuffelsen er alltid like stor for en eller flere av de små gjestene hvis de ikke kan spise den fristende kaken med masse deilig pynt på toppen.

Prøver du denne oppskriften neste gang dere skal arrangere bursdag lover vi at verken du eller gjestene med eggallergi kommer til å bli skuffet.

Kefir og natron i kombinasjon gir en saftig og luftig sjokoladekake som er veldig god og superpop hos barna!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Husk at sjokoladekake i langpanne må ha masse pynt på toppen!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Rubrik för ingredienser

Tilagningstid

50 - 60

Porsjioner

12-16

Nivå

Enkel

  • 150 gram smeltet smør
  • 1 l kefir
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 5 ss kakao
  • 1 ts kanel
  • 5 ts natron

Glasur

  • 120 gram smeltet smør
  • 300 gram melis
  • 3 ss kaffe
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Smelt smøret og rør det sammen med kefir og sukkeret.
  3. Sikt inn hvetemel, kakao og natron. Visp sammen til en jevn røre.
  4. Ha bakepapir i en langpanne (30×40) og hell i røren.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 35 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en kakepinne. La kaken avkjøles mens du lager glasur.
  6. Glasuren lager du ved at du rører alle ingrediensene sammen. Jeg pleier å starte med det fuktige før jeg rører inn kakao, vaniljesukker og litt og litt av melisen – til jeg har en jevnt og fin glasur.
  7. Når kaken er avkjølt, tar du på glasuren og pynter.
Denne kaken egner seg godt til å fryses!

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer