Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Saftige muffins uten egg

Her får du oppskriften på noen saftige muffins uten egg som fortsatt er «luftig» og ikke tørre.

muffins uten egg
Saftige muffins uten egg er perfekt til festlige anledninger. Foto: Kokken og Konditoren.

Disse muffinsene er super til barnebursdag eller andre festligheter. Vi har brukt mandelmel som gir de en god nøttete smak som ikke er alt for dominerende.

Topp de med en god sjokoladeglasur og dekk bordet til fest.

Tid

45 min

Porsjoner

ca 15 stk

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 150 g siktet hvetemel
  • 30 g mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g sukker
  • 60 g smør
  • 2 dl melk

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvit i en kjøkkenmaskin med k-grind. Når det er luftig ha i vekselvis melk og det tørre du har blandet sammen.
  2. Rør på middels hastighet til du har en glatt røre.
  3. Fyll i mellomstore muffinsformer, bruk gjerne en muffins scoop.
  4. Stek i en forhåndsvarmet ovn på 180grader varmluft i ca 20 minutter. Husk muffinstekebrett.

Avkjøl før du har på glasur eller annen topping.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer