Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Rocky road-brownies

Rocky Road-brownies er rett og slett en smaksopplevelse alle bør prøve. Kombinasjonen peanøtter, marshmallows, litt karamell og sjokolade er helt unik.

Rockyroadbrownies
Foto: Toro

Det kan være spennende å prøve nye varianter av kjente kaker. Denne brownies-oppskriften gjør nettopp dette. Rocky Road Brownies har fått sitt navn av toppingen som består av både sjokolade, karamell, peanøtter og marshmallows. En deilig kombinasjon av alt som er godt.

'

Tilagningstid

40 - 45

Porsjioner

12

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 g smeltet smør eller flytende margarin

Pynt:

  • 1 sjokoladeplate med smørbukk, grovhakket
  • Ca. 3 håndfuller små marshmallows, (du kan også bruke store, del de da i fire)
  • 75 gram peanøtter
  • Mørk sjokolade, grovhakket (om du vil)

Slik gjør du

1.  Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Ta frem en liten langpanneform (20 x 30 cm). Smør formen og legg bakepapir i bunnen (klipp gjerne til så får du en penere og rettere kant rundt kaken). Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i ca. 25 minutter. Bruker du en større form må du tilpasse steketiden.

3. Forbered pynten mens kaken står i ovnen. Hakk smørbukksjokoladen i grove biter og mål opp så du har peanøtter klart.

4. Når du så tar ut kaken skal den ikke være helt gjennomstekt. Dryss over marshmallows, smørbukksjokolade og peanøtter. Sett kaken tilbake inn i ovnen og la den stå i ca. 2 minutter. Da skal marshmallows og sjokoladen så vidt ha smeltet.

5. La kaken avkjøles i formen. Dryss gjerne over grovhakket mørk sjokolade før servering og oppbevar kaken kaldt.

Brownies holder seg godt i kjøleskapet og kan fryses.
'

Les også: Brownies med is

Les også: Brownies-oppskrift: Brownies med sjokoladebiter

Oppskrift av: bakingforalle.no.

'