Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Rester av riskrem? Lag riskremkake med pepperkakebunn

Slik kan du trylle den tradisjonelle desserten om til en riskremkake med smak av pepperkake.

Romjulens beste kake? Riskrem og pepperkaker er hemmeligheten. Foto: Kokken og Konditoren

At det blir rester av riskrem er nesten like sikkert som at det blir julemiddag. Men fortvil ikke om du sitter igjen med for mye riskrem. Da kan du nemlig lage julens beste riskremkake!

En ostekake med pepperkakebunn og riskrem på toppen, vil garantert falle i smak de som kommer på julebesøk. Vi tør nesten å påstå at du kommer til å lage mer riskrem til neste jul slik at du kan være sikker på at du har nok rester til en riskremkake.

Tilagningstid

30

Porsjoner

1 stk kake i en 18 cm kakeform

Nivå

Enkel

  • 200 gr pepperkaker
  • 60 gr meieri smør
  • 200 gr kremost
  • 100 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • 5 pl gelatin
  • 4 dl riskrem

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og miks sammen med pepperkakene i en blender eller hurtigmikser. Dette blir kakebunnen. Bruk en 18 cm kakeform og press miksen til bunnen jevnt utover. Sett kaken kjølig.
  2. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Varm opp appelsinjuice i en gryte. Press vannet ut av gelatinplatene og rør gelatin ut i juicen.
  3. Visp sammen kremost og melis. Bland dette sammen med appelsinjuice og gelatin og vend inn riskrem med en slikkepott.
  4. Fyll i formen med pepperkakebunn og sett riskremkaken kjølig, helst over natten.

Håper det smaker!

 

Jo bedre pepperkaker du bruker, dess bedre kake får du.
Foto: Kokken og Konditoren