Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

18 ideer til å pynte kaker

Fin og morsom pynting av kaka kan sette en spiss på selskapet. Her er 18 forslag og fremgangsmåter til pynt som virkelig tar kaka!

Muffins med rosa frosting
Ved å sprute på en luftig og delikat frosting, vil muffinsene se ut som at de kommer rett fra bakeriet. Foto: Baking for alle

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan pynte en kake. Og en liten innsats etter at kaka er stekt og glasuren blandet, vil alltid bli satt pris på – og gjøre at bakverket blir husket.

Hvordan du ønsker å pynte en kake, avhenger selvfølgelig både av anledning, tid og evner, samt eventuelle matallergier hos dem som skal spise den.

I denne artikkelen vil du dermed finne forslag til kakepynt for de fleste anledninger, og innen en rekke nivåer av håndlag med små matdetaljer. Du vil finne evigaktuelle ideer til morsomme kaker samt inspirasjon til å pynte kaker til barnebursdag, dåp, halloween, jul og påske.

For å gjøre det enklere å finne oppskrifter på kakepynt uten allergenene du må unngå, har vi merket oppskriftene med hvilke allergener pynten inneholder. Du bør likevel lese selve oppskriften nøye dersom du eller en av gjestene har allergier.

Kjapp og enkel pynt av kaker

Det trenger ikke å ta lang tid å pynte en kake litt mer enn å strø litt ferdiglagd pynt over glasuren. Her er en del ideer til kaker som vil glede og overraske, uten at du må følge vanskelige oppskrifter.

Regnbuekake

Regnbuekake-4

Non Stop og marshmallows. Enklere blir det ikke! Resultatet er likevel både fargerikt og fint. Foto: Baking for alle

Alle barn, og de fleste voksne, elsker Non Stop. Og farger gjør alltid underverker for en ellers ensfarget glasur. Derfor er en regnbue en enkel og svært dekorativ løsning, som fungerer fint på toppen av en rekke forskjellige kaker.

Allergener: Melk og soya. Kan inneholde spor av gluten, nøtter og peanøtter.

Lag egne seigmenn

Å lage seigmenn i den formen du ønsker, er knallgøy for både store og små. Foto: Kokken og Konditoren

Seigmenn og -damer kan sette en spiss på kaka i seg selv, men av og til skulle du kanskje ønske at de søte folka fantes andre former? Det er faktisk svært enkelt å smelte dem om og lage dine egne. Alt du trenger er egnede isbitformer – du finner mange typer på nett – og denne oppskriften.

Allergener: Ingen.

Browniefigurer

Browniefigurer er et morsomt alternativ til klassiske pepperkaker – og fungerer fint til alle anledninger. Foto: Baking for alle

Brownies er kjempegodt! Hvis du skjærer ut figurer fra langpannebrowniesen, kan du i tillegg forvandle dem til estetiske humørbomber. Bruk pepperkakeformer eller en kniv og fri fantasi, valget er ditt. Oppskriften finner du her.

Allergener (i brownieoppskriften): Gluten.

Muffins med rosa frosting

Muffins med rosa frosting

Du kan selvfølgelig tilsette frostingen andre farger enn rosa også, hvis du ønsker det. Foto: Baking for alle

Om anledningen er dåp, babyshower eller jentemiddag, spiller liten rolle. Ved å sprute på en luftig og delikat frosting, vil muffinsene se ut som at de kommer rett fra bakeriet – enda du selv har pyntet dem på bare noen få minutter. Se oppskrift og framgangsmåte for glutenfrie muffins med frosting her.

Allergener (i frostingen): Melk.

Cake pops med sjokolade

Cake pops

Cake pops ser nydelige ut på bordet, og smaken er garantert en sikker vinner og! Foto: Karoline Marberg

Sjokoladekake på pinne, sa du? Ja takk! Og med ekstra sjokolade på toppen? Enda mer ja takk! Med denne enkle oppskriften kan du servere sjokoladekake som fingermat, og imponere alle gjestene på kjøpet.

Allergener: Melk og egg.

Kakepynt til bursdagskake

Bursdagsselskaper krever en kake. Og dagen blir selvfølgelig mye mer spesiell hvis kaka er pyntet skikkelig. Her er noen tips.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer

Bursdagstall til hovedpersonen

Linn med et superkult bursdagstall. Foto: Espen Solli

Uansett om tallet er 5 eller 60, vil bursdagsbarnets tall (altså antall år) være en flott påminnelse om hva dere feirer. Tallene kan lages i fondant eller marsipan, og kan farges med konditorfarge og pyntes som du ønsker. Se framgangsmåte her.

Allergener: Nøtter i marsipan.

Fantasifulle bursdagskaker – helt enkelt

Plusstid pynting av bursdagskaker

Røde bær eller smågodt, en liten kiste av sjokolade med gullstrøssel oppi, og blåbær som hav. Kult? Definitivt! Foto: Espen Solli

Bursdagskaka blir enda morsommere hvis den gjenspeiler bursdagsbarnets interesser. Her er 11 forslag til hvordan du kan lage flotte temakaker ved hjelp av langpannekake, kniv og kakepynt, uansett om barnet liker sjørøvere, prinsesser, fotball, gravemaskiner, eller…

Allergener: Melk og egg.

Eller en browniebilbane

Bilbanekake

Er barnet – eller den voksne – glad i biler, kan litt smågodt og noen lekebiler gjøre underverker når du skal pynte bursdagskaka. Foto: Baking for alle

Du kan også lage kule bursdagskaker med brownies. I denne enkle oppskriften viser vi hvordan du kan forvandle en langpanne med brownies til en bilbane – så enkelt at storebror kan fikse pynten selv.

Allergener: Melk og egg.

Eventyrlig enhjørningkake

Enhjørningkake

Ved hjelp av en iskjeks, marsipan, marengsroser og rosa konditorfarge kan du også lage en enhjørningskake! Foto: Familiematblogg

Et litt mer ambisiøst prosjekt, men egentlig ikke veldig vanskelig, er å lage en enhjørningkake. Med iskjeks som horn, marsipanører og detaljer i marengs tar det litt mer tid. Men resultatet? Det vil få bursdagsfesten et godt stykke inn i eventyrland! Se oppskriften her.

Allergener i pynten: Egg, nøtter, melk og gluten.

Eller litt pynt til kaka

Et lite utvalg av figurer som tar bursdagskaken til nye høyder. Foto: Espen Solli

Hvis du virkelig vil imponere bursdagsgjestene og prøve deg som konditorkunstner, kan figurer i fondant eller marsipan sette prikken over i-en på bursdagskaka. Her er forslag til tre ulike pyntefigurer.

Allergener: Ingen i fondant, nøtter i marsipan.

Magiske tryllestaver

Disse tryllestavene vil gi mye moro før de spises opp. Foto: Lise Stenersen

Med disse små kakene på pinne kan alle barna ha sin egen tryllestav. For akkurat på bursdagsfesten må det vel være lov å leke litt med maten? Se oppskrift her.

Allergener: Melk, gluten og egg.

Pynt til dåpskake

3 ulike figurer av fondant og marsipan som passer perfekt til dåpskaken. Foto: Espen Solli

Dåp er en av anledningene der vi ønsker at alt skal være perfekt. Så også naturligvis kakene. Her har vi samlet et knippe ideer til hvordan du gjør kakepynten like vakker som resten av dagen. Du får tips til å lage en dåpskrone, en søt kanin og nydelige, små blomster til å pynte dåpskaka.

Allergener: Ingen hvis du bruker fondant, nøtter hvis du bruker marsipan.

Kakepynt til halloween

3 tøffe Halloween-figurer

Disse marsipanfigurene kan stå alene eller pynte opp kaka til halloween. Foto: Familiematblogg

Det er ikke noe som heter for mye pynt til halloween. Her viser konditor Linn hvordan du kan lage tre tøffe figurer – gresskar, edderkopp og spøkelse – i marsipan og fondant. Bittelitt skumle, og veldig gode å spise!

Allergener: Nøtter (pluss gluten og egg i muffins)

Marsipanheks

marsipanheks

Disse marsipanheksene er enkle å lage. Foto: Espen Solli

Det blir ikke ordentlig halloween-stemning uten en skikkelig heks! Her viser våre venner i Familiematblogg hvordan du lager en marsipanheks med både sopelime og heksehatt. Til Blokksberg!

Allergener: Nøtter

Julete pynting av kaker

Har du lyst til å lage noe mer originalt enn sju slag for å pynte opp kakefatet til jul? Her får du gode tips.

Julepyntede kaker

sjokoladekake jul

Disse oppskriftene blir garantert tatt imot med jubel fra store og små! Foto: Karoline Marberg

Det er fullt mulig – og lovlig – å servere familiens vanlige favorittkaker også i jula. I hvert fall hvis dere bruker kakepynten til å tilføre litt ekstra julestemning. Her er 14 lekre forslag.

Allergener: Varierer, se hver enkelt oppskrift

Godis til jul

kakepynt til jul

Det blir ikke bedre julestemning enn den man lager selv! Foto: Espen Solli

Julegodter av marsipan, sjokolade eller marengs er fast juletradisjon i mange familier. Hvorfor ikke tilføre et par nye varianter til årets kakebord. Her finner du mange gode oppskrifter på julegodis.

Vinterlig kakepynt

Selv om mange barn spiser snø også, vil helt sikkert denne snømannen falle bedre i smak. Foto: Espen Solli

Uansett om det er bursdag eller du bare har lyst til å skape litt ekstra kos og moro i vintermørket, vil disse snømennene av marshmallows og sjokolade pynte opp muffinsene – eller en annen kake. Se oppskrift og framgangsmåte her.

Allergener i snømennene: Gluten i saltstengene. (Dere kan også bruke andre ting til armer.)

Påskepynt av fondant

Konditoren sine flotte påskefigurer av fondant
Foto: Espen Solli

Med påskepynt av fondant kan du gjøre påskedekorasjonen ikke bare spiselig – og en skikkelig godsak som venter til påskepynten skal ryddes bort. Her finner du framgangsmåten for å lage påskereir, påskeharen og søte, små påskeblomster.

Allergener: Ingen.