Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Påskereir av fondant

Har du lyst å lage ditt eget påskeleir av fondant du kan fylle med all slags godsaker etter ønske? Her viser Linn deg hvordan det kan gjøres steg for steg.

Konditoren viser deg hvordan du kan lage et fantastisk reir med fondant som wow`er gjestene dine Foto: Espen Solli

Alt du trenger for å lykkes med disse søte reirene!

Alt du trenger for å lage et flott påskereir i fondant. Foto: Espen Solli

Tid

10 min - 15 min

Porsjoner

1 stk reir

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • lysebrun fondant
  • utstikker (har du ikke bruker du et vannglass)
  • taggete hjul
  • liten pensel
  • spiselig lim
  • silikonmatte
  • fondant kjevle

Slik gjør du

  1. Begynn med å kjevle ut lysebrun fondant.
  2. Så stikker du ut en runding som du skal bruke som bunn til reiret, dette plasserer jeg på et bakepapir.
  3. Kutt opp tynne strimler med hjelp av en modeleringskniv og en linjal. Så tar du og limer på kanten av bunnen.
  4. Ta en bunke med strimler og rull løst rundt og legg dem lett og løst langs kanten. Flett endene litt inn i hverandre slik at det ikke blir en markert avslutning.
  5. Det er veldig fint  og ha noen søte miniegg av marsipan oppi her.

Linn legger siste touch på sitt påskereir av fondant

Slik lager du et fint reir spiselig reir til påske. Foto: Espen Solli

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også i klarere og finere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

linn therese skiftesvik

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007.

Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer