Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Brownies-oppskrift: Påskebrownies

Lurer du på hva du skal ha til dessert etter påskemiddagen? Svaret er brownies. For hvilken annen kake er så godt likt av både store og små?

påskebrownies
Foto: Baking for alle

Her får du en deilig oppskrift på brownies med sjokoladeglasur, som passer perfekt som kos etter påskemiddagen.
Sjokoladeglasuren passer spesielt godt til brownies fordi kremosten frisker opp smaken og gir en god balanse. Prøv bare selv!
Og husk, påsken er til for å nytes.

Allergiinfo:

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk. Pynt da kaken med bæret physalis, fremfor påskemarsipan.

'

Tilagningstid

45 - 50

Porsjioner

12

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 g smeltet smør eller margarin

Glasur:

  • 140 g melis
  • 50 g romtemperert smør
  • 2 ss bakekakao
  • 100 g kremost

Pynt:

  • 1 pose Nidar påskemarsipan
  • Kakestrøssel i ulike farger (om du vil)
  • Gult kakestrøssel (om du vil)

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt eller bruk mykt smør. Det er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en rund form på ca 24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland melis og bakekakao og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott.

6. Pynt med påskemarsipan og kakestrøssel om du vil.

Ønsker du å avansere smaken kan du tilsette 1 ss appelsinskall i browniesrøren. Riv da skallet av en halv appelsin og tilsett i røren. NB! Pass på så du ikke får med det hvite på appelsinen, det smaker nemlig bittert.

Du finner i kakestrøsselet i alle farger og varianter på de fleste Jernia butikker.
'

Les også: Brownies med hvit sjokolade og bringebær

Les også: Brownies med cookies

Oppskriften er levert av: bakingforalle.no.

'