Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Nøttekake med krokan

Dette er en lett kake med hint av sitrus og havsalt. Den blir ekstra god om den serveres med is og god sjokoladesaus.

Nøttekake porsjon
En saftig og god nøttekake. Foto: Kokken og Konditoren

Med sitt friske preg er denne kaken perfekt til sommerens hagefester, grillparty eller som et godt følge til stranden.

Nøtter får vi jo aldri nok av, spesielt ikke når det blir til en herlig og god kake!

Råvarene du trenger for å lage en saftig og god nøttekake. Foto: Kokken og Konditoren.

Nøttekake

Tilagningstid

60 - 90

Porsjioner

1 stk langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 10 stk egg
  • 300 gr sukker
  • 1 stk sitron
  • 200 gr hasselnøtt
  • 300 gr mandler
  • 200 gr salte cashewnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • 300 gr siktet hvetemel
  • 200 gr salte cashewnøtter (til krokan)
  • 150 gr sukker (til krokan)
  • 100 gr sjokolade (til glasur)
  • 0,5 dl melk (til glasur)

Slik gjør du

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker i 20 minutter.
  2. Samtidig kjøres alle nøttene til mel i en foodproccesor og blandes med hvetemel og bakepulver.
  3. Rør det tørre inn i dosis vekselvis med sitronjuicen.
  4. Hell så røren over i en langpanne kledd med bakepapir.
  5. Stek kaken på 175 grader varmluft i 25-35 min.
  6. Ha cashewnøtter og sukker i en gryte, og sett på middels varme. Rør med en skje, når sukkeret har blitt til karamell og lagt seg rundt nøttene, så heller du det ut på et bakepapir og lar det avkjøle seg. Når den har blitt kald kan den kuttes opp til krokan og drysses over kaken.
  7. Smelt sjokolade og melk og sprøyt over kaken med krokan og avslutt med et dryss maldonsalt og sitron zest over kaken.

Håper det smaker.

 

En saftig formkake med nøtter. Foto: Kokken og Konditoren.