Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Muffins topping: 3 nydelige varianter av samme base

Saftige og smakfulle muffins er alltid en slager her i heimen. De passer til alle anledninger.

Tre festlige muffins med tre ulike toppinger. Foto: Kokken og Konditoren

Skal du ha flere besøk eller selskaper på rad så kan det være lurt å lage en haug med muffins. Da slipper du å servere en halvspist kake til neste besøk eller å lage flere kaker.

Å både lage og pynte muffins er en topp aktivitet å ta med barna på.

Jeg har laget en lur grunnoppskrift på muffinstopping som du også kan tilsette enten sjokolade eller bringebær. Det gir tre veldig ulike, men fantastisk gode, toppinger fra samme base.
Det gjør det også litt lettere og raskere hvis du vil lage flere ulike muffins samtidig.

Sjekk ut videoen vi har laget for fremgangsmåte, gode tips og kyndig veiledning.

Muffins

Tilagningstid

30 - 40

Porsjioner

30 små muffins

Nivå

Enkel

  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 4 dl kulturmelk
  • 75 gr smeltet smør

Slik gjør du

Du trenger også til denne oppskriften: 1 stk cookie scooper, muffinsformer og muffins stekebrett

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Rør inn det våte.
  3. Scoop røren i former.
  4. Stek på 200 grader i ca. 10-12 minutter og avkjøl på rist

 

 

Kremostkrem

Tilagningstid

20 - 30

Porsjioner

30 muffins

Nivå

Middels

Kremostkrem

  • 180 gr smør i terninger
  • 225 gr melis
  • 125 gr kremost naturell

Sjokoladekrem

  • 1 stk kremostkrem oppskrift
  • 100 gr smeltet mørk sjokolade
  • 1 ts maldonsalt

Bringebærkrem

  • 1 stk kremostkrem oppskrift
  • 1/2 dl bringebær pure uten frø

Slik gjør du

  1. Rør alt smøret og halvparten av melisen sammen. Start på sakte hastighet og øk når det begynner og blande seg.
  2. Stopp maskinen og ha i resten av melisen, øk hastigheten etterhvert som det blander seg.
  3. Stopp maskinen og skrap ned massen fra sidene i bollen.
  4. Rør nå på rask hastighet til smørmiksen blir litt hvit i fargen.
  5. Ha i kremosten og rør på rask hastighet.

Nå har du en ferdig grunntopping som er veldig god å bruke slik, men du kan ta den to ulike steg til om du ønsker.

PS! Når du lager birngebærpure så presser du tinte bringebær gjennom en fin sil til du har 1/2 dl birngebærpure

Her ser du video av 3 enkle sprøyteteknikker:

Det blir garanter god stemning når du disker opp med disse festlige muffinsene! Foto: Kokken og Konditoren