Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Muffins med havregryn og blåbær

Saftige blåbærmuffins med en nydelig havre- og kokostopping!

Havremuffins med blåbær
Herlige blåbærmuffins som både store og små vil elske!

Nydelige havremuffins med blåbær som er er litt sunnere siden det er brunt sukker og sammalt mel i røra. En herlig kokos- og havretopping gjør dem litt annerledes, og til en favoritt hjemme hos oss.

Ingredienser havremuffins
Dette trenger du for å lage litt sunnere – men på alle måter like gode muffins!

Tid

50 min - 60 min

Porsjoner

10 muffins

Nivå

Enkel

Havrekokostopping:

  • 75 gram havregryn
  • 75 gram brunt sukker
  • 65 gram mykt smør
  • 75 gram kokos

Muffins:

  • 200 gram brunt sukker
  • 4 egg
  • 250 gram solsikkeolje
  • 250 gram fint sammalt mel
  • 1/4 ts salt
  • 10 gram bakepulver
  • 5 gram natron
  • 200 gram friske blåbær

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til toppingen i en bolle. Rør det godt sammen.
  2. Sett den så i fryseren mens du lager muffinsrøren.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett solsikkeoljen. Tilsett resten av de tørre ingrediensen og bland det sammen.
  4. Hell over i smurte muffinsformer, men ikke fyll dem mer enn halvveis opp. Fordel blåbærene jevnt i hver form.
  5. Ta ut havretoppingen fra fryseren og fordel jevnt over blåbærene.
  6. Stek i ca 40 minutter på 160 grader.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer