Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Muffins med eple og kanel

Supergode eplemuffins med kanel og sprø krønsj på toppen!

Muffins med eple
Litt sunnere - men like gode eplemuffins!

Eplemuffins med kanel faller i smak både hos store og små. Her har vi byttet ut halvparten av hvetemelet med fullkorn, det hvite sukkeret er erstattet med brunt sukker og en sukkerfri granola skaper herlig krønsj på toppen.

Ingrendienser til muffins med eple og kanel
Dette trenger du for å lage saftige og gode eplemuffins!

Tid

30 min - 40 min

Porsjoner

10-12 muffins

Nivå

Enkel

  • 115 gram smør
  • 2 dl brunt sukker
  • 1,25 dl kefir
  • 1 ts vaniljeessens
  • 2 epler, skrelt og i biter
  • 2 dl fullkornhvetemel
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Topping

  • granola med hasselnøtt og kokos

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Ha sukker og smør i en stor bakebolle.
  3. Tilsett egg, kefir, vaniljeessens og epler og bland det hele sammen.
  4. Bland mel, salt, bakepulver og kanel sammen før du tilsetter det i epleblandingen.
  5. Ha deigen over i muffinsformer. Strø litt granola over hver muffins før du setter dem i ovnen.
  6. Stek i ca 20 minutter.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer