Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Mormors sjokoladekake

En klassisk sjokoladekake som er saftig og smakfull og har ingredienser som kokesjokolade, kaffe og romdråper.

Mormors Sjokoladekake

Dette er ett av mine første kakeminner fra jeg var ei lita jente.

Mormor laget alltid denne til bursdager og til 17. mai.

Hun pyntet den mer tradisjonelt med gelétopper, og jeg og søstrene mine sloss alltid om hvem som skulle få de røde. De var jo så klart de beste. Hun pleide å gjemme unna noen ekstra som vi fikk ved siden av. Sikkert for å beholde husfreden.

Oppskriften står under.

Slik pynter du kaken:

Tid

60 min

Porsjoner

Nivå

Middels

  • 150 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 egg
  • 300 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 2,5 dl melk

Krem

  • 300 g smør, romtemperert
  • 600 g melis
  • 300 g kokesjokolade
  • 8 ss kaffe
  • 8-10 romdråper

Slik gjør du

Pisk sammen smør og sukker til det blir hvitt (bruk ballongvisp). Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, bakepulver og kakao og ha dette i vekselsvis med melken. Ha lav hastighet på mikseren.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir. Både i bunnen og på sidene.

Stek kaken nederst på 175 °C i ca. 45 minutter.

Når det har gått 40 minutter kan du godt sjekke om den er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut.

Hvis ikke lar du den stå litt til. Sjekk en gang til før du tar den ut. Avkjøles helt.

 

Krem

Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg.

Pisk sammen smør og melis til det blir hvitt.

Ha i den avkjølte sjokoladen, 8 ss kaffe og romdråpene, og bland på lav hastighet til kremen er jevn.

Romdråpene kan sløyfes.

Del kaken i tre og smør på litt av kremen mellom hvert lag. Dekk så kaken med et tynt lag krem.

Dette er for at mønstersprøytingen skal feste seg. Fyll en sprøytepose med Wilton tipp 104.

 

Pynting – se bildekarusellen

1. Dekk kaken med et tynt lag krem før du starter. Dette er for at mønsteret som vi skal lage skal ha noe å feste seg til. Hvis ikke vi gjør dette, vil kremen bare falle av.

2. Hold sprøyteposen loddrett helt inntil kaken med den tynneste delen av tippen pekende ut fra kaken. Sprøyt så forsiktig sikksakk nedenfra og opp til kanten av kaken. Fortsett med dette hele veien rundt.

3. Hold sprøyteposen på samme måte som sist, med den tynneste delen av tippen pekende ut fra kaken. Start ytterst og lag sikksakkmønster inn mot midten. La mønsteret bli smalere og smalere jo nærmere midten du kommer. Fortsett med dette hele veien rundt.

4. Pynt med valgfritt strøssel. Jeg har valgt søte små, rosa sommerfugler.

Om meg

Bakeglede av Lise Stenersen
Bakeglede kan kjøpes på norwegianbaking.com

– Oppskriften er hentet fra boken min Bakeglede.

Jeg har vært glad i kaker og søtsaker så lenge jeg kan huske. Minnene om sjokoladekaken til mormor, wienerbrødene til farmor og mammas deilige vafler, har betydd mye for meg.

Disse barndomsminnene har jeg fortsatt trygt plassert i hjertet mitt og vil gjerne dele noen av de med andre som også liker å bake.

Du finner flere av oppskriftene mine på www.somethingsweet.no

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer