Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Marsipanmus

Små (og store!) mus hører med når det er Halloween. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage marsipanmus som har gjemt seg i et gresskar!

Plusstid Halloween familiematblogg marsipanfigurer

Når du skal lage disse marsipanmusene trenger du en myk og samarbeidsvillig marsipan og konditorfarge i fargene rosa, grønn, og oransje. Det kan være lurt å farge all marsipanen før du begynner å sette sammen musene.

Begynn med å farge marsipanen i de fargene du trenger. Det er en litt klissete jobb, så godt å få den unnagjort før du går i gang med monteringen av de små musene.

Begynn med å lage musekroppen. Deretter lager du musehalen. Husk å bruke melis på benken så unngår du at marsipanen fester seg til fingrene. Så lager du to ører, bein og hender. Først lager du ørene i hvit marsipan. Deretter skal du lage det rosa inni ørene. Lag også en bitteliten nese av rosa marsipan. Etter dette kan du begynne med gresskaret. Lag en liten ball av oransje marsipan. Klem den litt ned, slik at den får formen som et gresskar.

Deretter deler du gresskaret i to. Bruk et redskap for å lage et hull i gresskaret så det er plass til musen.

Lag en liten hank i grønn marsipan som du fester til toppen av gresskaret.

Nå har du alle delene du trenger og kan begynne med å montere musen og gresskaret.

Sett sammen de ulike musedelene slik at musen blir seende slik ut som på bildet. Plasser så musen oppi gresskaret og sett halen på musen.

Plasserer forbeina på musen slik at det ser ut som om den er i ferd med å klatre ut av gresskaret. Sett så på lokket. Når musen er trygt passert i gresskaret bruker du smeltet sjokolade til å lage to øyne på den lille musen. Helt til slutt lager du striper i gresskaret ved å bruke en kniv.

Sånn! Da er musene ferdige og klare for Halloween-fest!

 

Tid

10 min - 15 min

Porsjoner

Så mange porsjoner du vil

Nivå

Enkel

  • 1 pk Odense figurmarsipan
  • rosa konditorfarge
  • grønn konditorfarge
  • oransje konditorfarge

Slik gjør du

Se video og bilder i artikkelen.

Tips: Når du lager marsipanfigurer er det lurt å dyppe hendene i melis slik at du unngår du at marsipanen kleber seg til fingrene underveis.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer