Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Marsipanheks

Det blir ikke ordentlig Halloween-stemning uten en skikkelig heks! Her skal vi vise deg hvordan du lager en marsipanheks med både sopelime og heksehatt.

marsipanheks
Disse marsipanheksene er enkle å lage. Foto: Espen Solli

Når du skal lage disse  heksene trenger du en myk og samarbeidsvillig marsipan, smash-sjokolade for å lage heksehatten, saltstenger for å lage kosteskaftene og konditorfarge i fargene grønn, oransje og gul.

Ingredienser til Marsipanhekser

Dette trenger du for å lage marsipanhekser. Fra venstre: oransje, grønn og gul marsipan, saltstenger og smash-sjokolade. Foto: Espen Solli

Presser marsipan gjennom en hvitløkspresse

Begynn med å lage kosten. Det gjør du ved å presse gjennom gulfarget marsipan gjennom en hvitløkspresse. Dypp hendene i melis så unngår du at marsipanen kleber seg til fingrene.

Fester marsipan til saltstenger og lager kosteskaft

Finn fram saltstenger og fest kosten til denne. Foto: Espen Solli

Heksehatt festet til saltstenger

Deretter lager du heksehatten. Stikk ut en runding av farget marsipan. Plasser en smash midt i sirkelen. Rull så en tynn marsipanpølse av grønn marsipan. Foto: Espen Solli

Legger grønn marsipanbånd på heksehatten

Helt til slutt legger du den tynne grønne marsipanpølsen rundt smashen slik at det ser ut som et bånd på heksehatten. Voila!

Tid

10 min - 15 min

Porsjoner

så mange du vil

Nivå

Enkel

  • Odense Figurmarispan
  • Konditorfarge i oransje, grønt og gult
  • saltstenger
  • en hvitløkspresse

Slik gjør du

Se bilder og video over.

Tips: Når du lager marsipanfigurer er det et godt tips å dyppe hendene i melis slik at du unngår at marsipanen kleber seg til fingrene underveis.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer