Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Lag kakepynt selv: Kjærlighet på pinne

Har du lyst til å lære deg hvordan du kan lage noen flott kjærlighet på pinne til å ha på bursdagskaken? Konditor-Linn viser deg steg for steg hvordan du lykkes. Med video!

Egne lollipops av fondant eller marsipan gir bursdagskaken en artig vri. Foto: Espen Solli

Her er oppskrift og steg-for-steg-guide for hvordan du lykkes med å lage fine kjærlighet på pinner til burdagsbarnet.
Video øverst i saken.

Utstyr og ingredienser du trenger for å lage en lollipop til bursdagskaken. Foto: Espen Solli

Tid: 10–15 min

Porsjoner: 1 eller flere lollipops

Nivå: enkel

Dette trenger du

  • Fondant i ulike farger
  • Konditorfarge
  • Marsipan
  • Silikonmatte
  • Trepinner
  • Modelerings-utstyr
  • Pensel
  • Spiselig lim
  • Bakepapir

Fremgangsmåte

Rull tynne pølser av fondant eller marsipan i ønsket farge. Bruk konditorfarge for å oppnå fargen.

Lim så innsiden på den pølsen du starter å rulle med. Gjør det oppå et bakepapir.

Rull pølsen i en virvel. Når du har rullet halve pølsen, legger du på neste pølse og limer den på samme måte.

Når du har rullet ut alle pølsene, dypper du et grillspyd i spiselig lim, før du stikker det i kjærligheten. La den tørke til den har blitt hard – og pynt i vei!

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Linn med en morsom lollipop. Velg farger helt selv! Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer