Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Lag kakepynt selv: Kjærlighet på pinne

Har du lyst til å lære deg hvordan du kan lage noen flott kjærlighet på pinne til å ha på bursdagskaken? Konditor-Linn viser deg steg for steg hvordan du lykkes. Med video!

Egne lollipops av fondant eller marsipan gir bursdagskaken en artig vri. Foto: Espen Solli

Her er oppskrift og steg-for-steg-guide for hvordan du lykkes med å lage fine kjærlighet på pinner til burdagsbarnet.
Video øverst i saken.

Utstyr og ingredienser du trenger for å lage en lollipop til bursdagskaken. Foto: Espen Solli

Tid: 10–15 min

Porsjoner: 1 eller flere lollipops

Nivå: enkel

Dette trenger du

  • Fondant i ulike farger
  • Konditorfarge
  • Marsipan
  • Silikonmatte
  • Trepinner
  • Modelerings-utstyr
  • Pensel
  • Spiselig lim
  • Bakepapir

Fremgangsmåte

Rull tynne pølser av fondant eller marsipan i ønsket farge. Bruk konditorfarge for å oppnå fargen.

Lim så innsiden på den pølsen du starter å rulle med. Gjør det oppå et bakepapir.

Rull pølsen i en virvel. Når du har rullet halve pølsen, legger du på neste pølse og limer den på samme måte.

Når du har rullet ut alle pølsene, dypper du et grillspyd i spiselig lim, før du stikker det i kjærligheten. La den tørke til den har blitt hard – og pynt i vei!

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Linn med en morsom lollipop. Velg farger helt selv! Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.