Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Lag kakepynt selv: Bursdagstall til bursdagbarnet

Har du lyst å pynte bursdagskaken med bursdagstall? Her viser vi deg hvordan du lager tall av fondant eller marsipian som du kan gi din egen personlige vri.

Lag dine egne kreative og flotte tall til bursdagsbarnet. Foto: Espen Solli

Her ser du utstyret og ingrediensene du trenger for å lage flotte bursdagtall.
Under viser Konditor-Linn steg for steg hvordan du lager de flotte tallene, som er perfekte uansett hvor gammel bursdagsbarnet blir!

Video øverst i saken.

Utstyret og ingredienser du trenger for å pynte bursdagskaken med et hjemmelaget tall. Foto: Espen Solli

Tid: 10-15 min

Porsjoner: 1 stk tall

Nivå: enkel

Dette trenger du

  • Marsipan
  • Fondant i ulike farger
  • Konditorfarge
  • Fondant kjevle
  • Linjal
  • Modelerings-utstyr
  • Silikonmatte
  • Spiselig lim
  • Trepinner
  • Pynt
  • Utstikker

Fremgangsmåte

Kjevl ut litt tykt av ønsket farge av fondant eller marsipan. Kutt ut tallet ved hjelp av linjal og modeleringskniv. Legg det på et bakepapir.

Kjevl ut fondant eller marsipan som du har farget med konditorfarge. Stikk ut små prikker som du limer på tallet med spiselig lim.
Alternativt kan du kjevle ut ønsket farge og kutte det til en manke med spisser, som du limer langs den ene siden av tallet.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Linn med et superkult bursdagstall. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer