Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Kakepynt til halloween: Spøkelse

Et spøkelse som ikke gir deg grøss og gru, men en artig og flott figur du kan bruke på halloween-kaken. I denne oppskriften viser Linn deg hvordan du steg for steg kan lage ditt eget spøkelse til halloween.

Et skikkelig marsipanspøkelse hører hjemme på halloween Foto: Espen Solli

Mange tenker at kakefigurer tar lang tid og er skikkelig innviklet, men det er det slettes ikke. Dette spøkelset kan lages på rekordtid, og de blir skikkelig søte!

Tid: 5-10 min

Porsjoner: så mange spøkelser du ønsker

Nivå: enkel

Du trenger:

  • Hvit marsipan/fondant
  • Silikonmatte
  • Svart konditorfarge
  • Bakepapir

Slik gjør du: 

Rull en jevn kule. Etter det former du den slik at den blir litt kjegleformet med en tynn spiss.

 

Bruk hendene til og rulle ut spøkelset.
Foto: Epsen Solli

Sett den på et bakepapir og form kroppen ferdig slik du ønsker. Så maler du på øyne!

 

Mal på øyne. Foto: Espen Solli

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Dersom du ønsker et bløtere, mer naturlig uttrykk, er Odense ekstra hvit marsipan ypperlig å bruke. Marsipan er laget av mandelmasse.

Fakta om Linn

linn therese skiftesvik

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.