Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Kakepynt til halloween: Gresskar

Halloween er både en søt og litt skummel tid. Her viser Linn deg hvordan du steg for steg kan lage et gresskar av marsipan, perfekt som kakepynt eller dekorasjon på bordet. Prøv selv!

Kanskje ikke det skumleste gresskaret du har sett, men muligens det søteste. Foto: Espen Solli

Når man tenker på Halloween, er gresskar noe av de første som dukker opp. Derfor skulle det bare mangle at det er en del av pynten på den årlige halloween-feiringen. Lag de i ulike størrelser og fasonger, og få mange artige gresskar. Gresskaret kan fint lages med marsipan.

Det du trenger for å lykkes med gresskaret ditt.
Foto: Espen Solli

Tid: 10-15 min

Porsjoner: 1 stk gresskar (lag så mange du ønsker)

Nivå: enkel

Dette trenger du: 

  • Marsipan
  • Grønn konditorfarge
  • Oransje konditorfarge (bland rød og gul)
  • Svart konditorfarge
  • Hvit fondant
  • Svart fondant
  • Silikonmatte
  • Spiselig lim
  • Pensler
  • Modelerings-utstyr

Slik gjør du:

Bruk oransje konditorfarge til å farge marsipanen. Denne fargen kan være vanskelig å få tak i, så kan også blande rød og gul konditorfarge. Rull så en kule med den oransje marsipanen.

Foto: Espen Solli

Når du har en ball i den størrelsen du ønsker, lager du innsnevringer fra topp til bunn rundt hele kulen med en modeleringskniv.

 

Foto: Espen Solli

Deretter lager du en stilk ved å rulle en liten grønn pølse som du limer på toppen. Lag gjerne et par stykker, slik at det ser mest mulig realistisk ut.

 

Foto: Espen Solli

Til slutt lager du øyne og munn. Da triller du to svarte kuler til øyne, og en tynn pølse til munn. Når du lager munnen kan det være kult å forme den i ulike mønstre – her er den sikksakk. Vil du lage flere gresskar kan det være kult å lage forskjellige øyne og munner for å få ulike uttrykk. Det kan også være fint å ha de i ulike størrelser.

 

Foto: Espen Solli

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Dersom du ønsker et bløtere, mer naturlig uttrykk, er Odense ekstra hvit marsipan ypperlig å bruke. Marsipan er laget av mandelmasse.

Fakta om Linn

linn therese skiftesvik

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer