Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Kakepynt til halloween: Edderkopp

Den er nok både søtere på smak og utseende enn edderkopper du forbinder med halloween. Alt trenger jo ikke og være skummelt når det er så godt, og ikke minst artig å lage.

Edderkopp av marsipan
En edderkopp av marsipan er perfekt på halloween Foto: Espen Solli

Edderkopper hører med halloween, og hva er vel morsommere enn å lage sin egen pynt? Bruk figurer som pynt på kaken, eller bruk de som dekorasjon på bordet. Følg Linn sine enkle trinn, og bli en mester på halloween.

Slik ruller du ut beina til edderkoppen
Foto: Espen Solli

Tid: 15-20 min

Porsjoner: 1 stk edderkopp

Nivå: Middels

Du trenger:

  • Marsipan
  • Svart konditorfarge
  • Eller bruk svart fondant
  • Hvit fondant
  • Silikonmatte
  • Pensel
  • Modeleringskniv
  • Spiselig lim

Slik gjør du:

Først ruller du ut en kule med svart marsipan som du presser litt flat. Dette skal være kroppen. Deretter ruller du 4 like kuler som skal rulles ut til like lange og tykke pølser. Kutt av endene slik at de blir helt like.

Edderkopp av marsipan

Foto: Espen Solli

Plasser dem slik du vil at de skal være festet til kroppen. Putt så lim på de innerste endene.

Bruk litt spiselig lim for og feste hodet til beina på edderkoppen.
Foto: Espen Solli

Rull to kuler med hvit marsipan som limes oppå kroppen. Dette blir øynene. Mal så på svarte pupiller. Hvis du ikke har svart konditorfarge til å male på, kan du bruke to små kuler av den samme marsipanen du brukte til kroppen.

Edderkopp av marsipan

Foto: Espen Solli

Legg på kroppen oppå pølsene og former pølsene til bein. Bøy beina med litt omhu, slik at de ikke knekker.

Bøy beina forsiktig så får edderkoppen en artig form.
Foto: Espen Solli

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Dersom du ønsker et bløtere, mer naturlig uttrykk, er Odense ekstra hvit marsipan ypperlig å bruke. Marsipan er laget av mandelmasse.

Fakta om Linn

linn therese skiftesvik

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.