Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Kakepynt til halloween: 3 kule figurer

Her har vi samlet sammen tre flotte figurer av marsipan og fondant som er perfekt til halloween. Linn har laget oppskrift steg for steg, slik at alle kan lykkes i å skape kule figurer.

Konditoren har laget 3 ulike typer halloween figurer i marsipan og fondant. Foto: Espen Solli

Det er ikke noe som heter for mye pynt når det kommer til halloween. Den amerikanske måten å feire høytiden på blir stadig mer populær i Europa, og her gjelder det å gå “all in”. Skal du ha en skummel halloween-fest eller bare ønsker å pynte litt hjemme, er disse figurene av marsipan og fondant helt geniale. Bruk de som en kul kakepynt eller som dekorasjon på bordet, du bestemmer!

1. Gresskar

Kanskje ikke det skumleste gresskaret du har sett, men muligens det søteste.
Foto: Espen Solli

Når man tenker på Halloween, er gresskar noe av de første som dukker opp. Derfor skulle det bare mangle at det er en del av pynten på den årlige halloween-feiringen. Lag de i ulike størrelser og fasonger, og få mange artige gresskar!

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager gresskar av marsipan.

2. Edderkopp

Edderkopp av marsipan

En edderkopp er perfekt på halloween Foto: Espen Solli

Edderkopper hører med halloween, og hva er vel morsommere enn å lage sin egen pynt? Bruk figurer av marsipan eller fondant som pynt på kaken, eller bruk de som dekorasjon på bordet. Følg Linn sine enkle trinn, og bli en mester på halloween.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager edderkopp av marsipan. 

3. Spøkelse

Et skikkelig spøkelse hører hjemme på halloween
Foto: Espen Solli

Mange tenker at kakefigurer tar lang tid og er skikkelig innviklet, men det er det slettes ikke. Dette spøkelset kan lages på rekordtid, og de blir skikkelig søte!

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager spøkelse. 

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også i klarere og finere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

linn therese skiftesvik

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007.

Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Barnas favoritt

Pynte pepperkaker til jul? Gjør det enkelt med ferdigbakte pepperkaker fra Sætre.

Les mer